Mario Bouwmans koning in Someren-Eind

Het koningszilver hangt geduldig te wachten, het weerkaatst de overvloed aan zonlicht.

Om me heen hoor ik het gesprek, schiet jij ook mee? Jazeker klinkt er overtuigd bij een aantal gildebroeders. Een enkele twijfelt nog, het thuisfront moet er ook achterstaan. Uiteindelijk melden 8 dappere strijders zich voor de wedstrijd. 

De houten vogel wordt gehesen naar de juiste hoogte en hangt vol uitdaging te wachten op de eerste schoten. Het bij elkaar gekomen publiek tuurt aandacht naar boven. Jong en oud wil getuigen zijn van dit gebeuren. De oudere onder ons zeggen, dit is nog niet zomaar klaar. Het is een ferme vogel. 

Het ene na het andere schot wordt gelost. Hoeveelste schot zijn we inmiddels? Vanaf de boom klinkt 148, “jeetje dat gaat nog wel even duren”. En inderdaad de houtenvogel gaf zich niet zomaar gewonnen. Er moest heftig gestreden worden. 

Maar de gildebroeders moeten strijden tot aan het laatste stuk je toe. Maar dan geeft ook het laatste beetje vogel zich gewonnen aan het lood, en valt bij schot 403 het laatste beetje naar beneden. 

Ja!! We hebben een nieuwe koning. Eentje met de grootste glimlach van het hele land, eentje die al jaren het gilde steunt, promoot, en schatbewaarder is. 

Mario Bouwmans van harte gefeliciteerd met je koningschap. Geniet ervan!!

Uit het relaas van gildebroeder Bertje

Gerelateerde berichten