Jeugd

De commissie heeft als doel; Het ontplooien en bewaken van de nodige initiatieven die erop zijn gericht om jeugdleden een naar eigen inzichten, betrokken en gewaardeerde plaats binnen hun gilde c.q. kring te geven.
Een en ander in overeenstemming met het gedachtegoed van het gilde c.q. kring.
Het bevorderen en in stand houden van een actief wervingsbeleid van jeugdleden van zowel de individuele gilden als van Kring Peelland.

Voor statuten, reglementen en instellingsbesluiten zie rubriek BESTUUR.

19 maart 2020

Beste allemaal,

Een tijdje geleden hebben wij de zware beslissing moeten nemen om de jeugdcommissie van Kring Peelland op te heffen. 

De afgelopen jaren hebben wij met z’n drie├źn de kar getrokken en merkten de laatste tijd dat, dat met deze kleine groep niet langer gaat. 
Het is met een zwaar hart en veel teleurstelling dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Dit omdat het niet zo is dat we geen plezier en voldoening haalden uit alles wat we deden maar gewoon omdat het met een klein aantal zo niet langer ging. 

Alles is inmiddels netjes afgewikkeld met het kringbestuur en we hebben mooie modules geschreven voor de kringdagen voor de organiserende gilden. Hopelijk ooit tot in de toekomst! Bedankt voor alle steun en interesse de afgelopen jaren.

Een warme gildegroet, Chislaine Peters, Mike Verbruggen en Stefan Klerkx 

Kring Peelland wordt vertegenwoordigd in de Federatiecommissie Jeugd door:

Mike Verbruggen (St. Catharinagilde Helmond)
Stefan Klerkx (St. Antonius-abtgilde Mierlo-Hout) 

Contactpersoon Kringbestuur:

Maarten Janssen (St. Catharinagilde Helmond) 

mailadres: jeugd@gildenkringpeelland.nl

Archief

Archief

Uitslag Kringdag 2019 Liessel Jeugd

Jeugd Margarethagilde succesvol in Bladel

Zeven jeugdige gildebroeders van hert gilde st. Margaretha Aarle-Rixtel namen op zondag 27 mei deel aan het Jeugdtoernooi  in vendelen, trommen en bazuinblazen, wat werd georganiseerd door het  gilde st. Joris in Bladel.

Er is een hele geweldige prestatie neergezet door deze jeugdgildebroeders, waar het bestuur en alle leden trots op mogen zijn.

Het deelnemersveld bestond uit 42 gildebroeders en 8 jeugdgroepen. Na een flinke stortbui met onweer begonnen de wedstrijden. Niels van Stiphout werd beloond werd met een 2e prijs vendelen t/m 12 jaar.

Teun van Wetten, in zijn laatste jaar als junior, behaalde een 1e prijs bazuinblazen 13 t/m 15 jaar. Dit deed hij met trombegeleiding van Teun Gijsbers. Bij het groepsvendelen wisten Lars van Stiphout, Niels van Stiphout, Tim van Stiphout en Dirk Gijsbers een prachtige 1e prijs in de wacht te slepen. 

In de klasse trommen 13 t/m 15 jaar mocht Tim van Stiphout een mooie 3e prijs en Teun van Wetten een 2e prijs op gaan halen, wat gezien het deelnemersveld heel goed is. Bij het groepstrommen werd deel genomen door Teun van Wetten, Teun Gijsbers en Tim van Stiphout. Zij behaalden de 1e prijs.

Complimenten aan de organisatie die ervoor zorgde, dat men tussen de wedstrijden door mee kon doen aan Kruisboog op een vlakboogbaan, Darten, 4-op-1-rij, Jenga en Morse. Al met al een hele gezellige dag onder goede weersomstandigheden.

Jeugddag van Kring Peelland

Op zondag 22 januari werden de laatst

Jaarverslag van de jeugdcommissie.

De jongere gildeleden op de hoofliedendag 17 oktober 2015 in Den Bosch

Bestanden: