Geert-Jan van Rixtel Bzn Laarbeekkoning 2024

Zondag 28 april was het jaarlijks Laarbeek  koningschieten. Dit jaar was de organisatie in handen van het St. Antoniusgilde uit Beek en Donk en werd gehouden op schietaccommodatie ’t Wipke de Zwinkelweg 6 te Beek en Donk. Ieder jaar wordt er op de laatste zondag van april door alle 5 de gildes geschoten voor deze Eretitel.

De afgaande koning was Erik Prinsen van het St. Servatius Gilde uit Lieshout. Na alle officiële handelingen moest Erik het Laarbeeks ambtsketen afleggen waar door de wedstrijd voor een nieuwe koning kon beginnen. Het werd een spannende strijd, maar na het 134ste  schot was het Geert-Jan Bzn die de laatste restjes van de houten vogel naar beneden haalde en dus de nieuwe Laarbeek koning werd.

Geert- Jan is de 4e gildebroeder van het Leonardusgilde die deze eretitel mag dragen en daarmee de 5 gilden van Laarbeek als zodanig mag vertegenwoordigen bij alle gemeenschappelijke gebeurtenissen.

Na het protocol van het instaleren en de vraag aan Geert-Jan of hij dit koningschap wil aanvaarden kon eenieder de kersvers koning gaan feliciteren. Het gilde St. Leonardus wenst  hem dan ook een fantastisch koningsjaar toe. Maar aangezien Geert-Jan al 3 keer koning van ons eigen gilde is geweest zal dit ook zeker goed komen.

Gerelateerde berichten