Kalender

Oktober 2022
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Aankomende evenementen

zo okt 09 @13:00 -
Kringwedstrijd geweerschieten Beek en Donk
ma okt 10 @19:30 -
Bestuursvergadering
za okt 29 @18:00 -
Vrije wedstrijd geweerschieten Someren
zo okt 30 @10:30 - 12:00
Jaarvergadering commissie boogschieten
wo nov 02 @13:00 -
Senioren geweerschieten Aarle-Rixtel
ma nov 14 @19:30 -
Bestuursvergadering

 

Heeft u nieuws of wilt u iets kenbaar maken aan de gilden

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Voor eerdere mededelingen zie rubriek: Archief mededelingen
Voor jaarverslagen van Kring en Gilden zie rubriek: Jaarverslagen
Adressen bestand Kring Peelland: 0.Adressen.Kring.Peelland.pdf
 dd. 6 juli 2022
Voor activiteiten zie rubriek: Kalender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Aanpassingen in de Rubrieken:

19 maart 2022 Bestuur: bijgewerkt Besluitenlijst_Kring_Peelland.pdf

11 juli 2022 Geweerschieten: uitslag senioren juli 

17 juli 2022 Geweerschieten: Onze_Lieve_vrouw_vd_7_Weeen_Lierop_Kringwedstrijd_17-7-2022.pdf 

==========================================================================

 

Eef Luyben nieuwe koning van het Catharina gilde
 
Zondag 10 juli schoot Eef Luyben zich voor een jaar tot koning van het Helmondse Catharinagilde. Eef is nu voor de vijfde keer koning van het gilde. Hij schoot zich tot koning in de jaren; 1979, 1988, 2014, 2019 en nu in 2022. 
 

  11-jul 

 

 

Na twee jaren Corona

 

coronaNa twee jaren van nagenoeg stilstand in het gilde en schutterswezen zijn de activiteiten weer opgestart. De komende weken zal ook de website weer aan de tijd worden gebracht.

Vele activiteiten hebben ondertussen al weer plaatsvonden zoals; de grote gildeprocessie in Ommel en de Kringdag in Gemert, het afscheid van kringpastor Paul Janssen en kapelaan Harold van Overbeek, nieuwe koningen bij de gilden, het plaatsen van een schutsboom in Lieshout, koninklijke onderscheidingen en de koninklijke erepenning voor het Leonardusgilde in Beek en Donk, maar ook het afscheid nemen van gildebroeders en gildezusters en in het bijzonder Maikel van der Meer die onlangs nog benoemd was tot voorzitter van het Willibrordusgilde Bakel en tot voorzitter van de trom en bazuinblaas commissie van Kring Peelland.

  6-jul 

 

Kringdag 2022 Gemert

logo gemertIn een geweldige ambiance is de kringdag 2022 gehouden rondom het kasteel van Gemert. De organisatie van deze kringdag lag in handen van het gilde St. Antonius en St. Sebastianus uit Gemert. Tijdens de corona jaren was het moeilijk om fysiek bijeen te komen voor overleg, wat concequenties had met de besluitvorming. Zo werden zaken vooruitgeschoven vanwege de onzekerheid van wat wel en niet mogelijk zou zijn. Uiteindfelijk kwam alles in een stroomversnelling en werden mooie gildedagen opgezet.

Binnen de kasteel tuinen werd de feesttent, catering, het standaardrijden en Jeu de boules opgezet. In de ommuurde terrein tegenover het vendelen, trommen, bazuinblazen en geweerschieten afgewerkt. In de wei achter het kasteel werden 5 kruisboogbomen opgezet voor het schieten op de wip. Door de kleinschaligheid was het fijn vertoeven rondom het kasteel en kon het Gemert gilde terugkijken op een geslaagd festijn.

De uitslagen:

Algemeen_klassement_Kringdag_2022_Gemert.uitslag.pdf

Boogschieten_Kringdag_2022_Gemert.pdf

Geweerschieten_Kringdag_2022_Gemert.pdf

Jeu_De_Boules_Kringdag_2022_Gemert.pdf

Standaardrijden_en_ringsteken_Kringdag_2022_Gemert.pdf

Trommen_en_bazuinblazen_Kringdag_2022_Gemert.pdf

Vendelen_Kringdag_2022_Gemert.pdf

  6-jul 

 

Leonardusgilde is 600 jaar Rooi Schut

Aan alles was gedacht bij de viering van het 600-jarig bestaan van het Leonardusgilde van Donk. Er was een prachtig verzorgd misboekje, een vertegenwoordiging van alle gilden uit Laarbeek en last but not least was Bisschop De Korte uitgenodigd als voorganger. Alleen het weer kon nog roet in het eten strooien. Dat gebeurde, maar alles bij elkaar werd er een hele stemmige viering gehouden in de Michaelkerk in Beek in plaats van de Leonarduskapel op Donk.

Erepenning LeonardusAan het einde van de dienst zorgt burgemeester Van der Meijden voor een verrassing. Als eerste wordt de keizer van het gilde Mario van den Elsen naar voren geroepen. Uit handen van de burgemeester ontvangt hij namens het gilde de erepenning van de gemeente Laarbeek. Daarin wordt de dank voor de goede band en belangrijke taak die het gilde heeft met de samenleving, tot uitdrukking gebracht.
Maar de burgemeester had nog iets meer in petto. Hij vertelt dat na een grondige zoektocht in de analen van het gilde en zelfs de stukken in bezit van de provincie: ”Het de Koning heeft behaagd om de koninklijke erepenning toe te kennen aan het Leonardusgilde.”
Geert-Jan van Rixtel krijgt de penning uitgereikt. De beschikking ten aanzien van het toekennen van de Koninklijke erepenning wordt overhandigd aan Deken-Schijver Jan Rovers.

Uit: DeMooiLaarbeekKrant  (lees het gehele artikel: Artikel_Leonardusgilde_is_600_jaar_Rooi_Schut.pdf)

 

  6-jul 

 

 Maikel van der Meer overleden

Op donderdag 23 juni 2022 is op 49 jarige leeftijd overleden Maikel van derMaikel van der Meer Meer gildebroeder en voorzitter van het Bakelse gilde Sint Willibrordus. Maikel was ruim 21 jaar lid van het gilde en sindskort de nieuwe voorzitter. Ook binnen Kring Peelland was hij onlangs ook voorzitter geworden van de commissie trommen en bazuinblazen. Groot was zijn betrokkenheid bij het Bakels gilde.

Op zaterdag 2 juli was de afscheidsdienst met gildeëer, waarbij vele Peellandse gilden aanwezig waren.

  6-jul 

 

Nieuwsbrieven en nieuwsflitsen

Met een zekere regelmaat stuurt de kringsecretaris Maarten Janssen op zaterdag een nieuwsflits naar de secretariaten van de gilden, Deze worden bij sommige gilden doorgestuurd naar de bestuursleden en soms naar alle gildeleden. Dit is prijzenswaardig. Maar dit heeft ook een keerzijde door alle nieuwsbrieven en nieuwsfiltsen worden deze niet meer gelezen en gaat er belangrijke informatie verloren.

Deze website kan een podium zijn om ze aan een breder publiek kenbaar te maken. Zo worden de nieuwsbrieven van de Gildetrom en van enkele gilden steeds gepubliceerd. Stuur ze in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

logo.de.Gildetrom  Nieuwsbrief Gildetrom                             

2022.04.april.pdf 
 

  6-jul 

   

logo OLV AarleRixtelNieuws van gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel

Elke maand brengt het gilde een nieuwsbrief uit voor belangstellenden. 

Lees de nieuwsbrief: Nieuwsbrief_juli_2022.pdf


  6-jul