Kalender

Oktober 2020
M D W D V Z Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Heeft u nieuws of wilt u iets kenbaar maken aan de gilden

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Voor eerdere mededelingen zie rubriek: Archief mededelingen
Voor jaarverslagen van Kring en Gilden zie rubriek: Jaarverslagen
Adressen bestand Kring Peelland: 0.Adressen.Kring.Peelland.pdf
 dd. 20 augustus 2020
Voor activiteiten zie rubriek: Kalender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Aanpassingen in de Rubrieken:

5 april Bestuur: bijgewerkt Besluitenlijst Kring Peelland

==========================================================================

 

Van de bestuurstafel van september.

Logo.kring Peelland* Van de bestuurstafel. Het kringbestuur komt maandelijks bijeen om de winkel draaiende te houden, ondanks dat er bijna geen activiteiten zijn. Maandagavond 28 september was de eerste bijeenkomst na de vakantieperiode. Bijna tegelijkertijd kondigde het kabinet Rutte nieuwe maatregelen af in de bestrijding van het Corona virus.

Wat betekent dit voor ons de Peellandse gilden. Het bestuur heeft besloten om geen najaarsvergadering en geen hoofdliedenberaad te houden en alle andere activiteiten van de kring voor 2020 niet door te laten gaan.

De commissie Boogschieten sluit zich hierbij aan en laten hun jaarvergadering op 25 oktober niet doorgaan. Voor het invullen van de zomeravondcompetitie 2021 kruisboog op wip zijn de contactpersonen van de wedstrijd houdende gilden benaderd om data door te geven.

we moeten door. Zo wordt op de najaarsvergadering de begroting voor het jaar erop vastgesteld door de vergadering. Onder de huidige omstandigheden heeft het bestuur besloten om de begroting 2021 digitaal te verspreiden naar de secretariaten en vraagt om instemming en eventueel voorzien van commentaar. Het bestuur zal daarna met de gilden communiceren over de uitkomst hiervan

* Besturen is vooruitzien. In het kringbestuur is indringend gekeken naar de uitslagen van de vijfjaarlijkse enquête onder de gilden in onze kring. Dit heeft ertoe geleid dat het kringbestuur of een delegatie ervan in de komende wintermaanden graag in gesprek gaat met de gilden in onze kring. Doel hiervan is om de sterke en minder sterke punten van onze gilden boven tafel te krijgen en te bezien in hoeverre we elkaar kunnen versterken. Via de secretarissen van de gilden zullen wij jullie binnenkort nader informeren.

* Rabo ClubSupport. Als coöperatie geeft Rabobank jaarlijks een deel van de winst terug aan de maatschappij. Als Rabobank leden beslis je mee welke maatschappelijke initiatieven we ondersteunen. 

De Rabo ClubSupport is de opvolger van de Rabobank Clubkas Campagne. Doordat de laatste werden georganiseerd door de lokale banken, heeft Rabobank gekozen voor acties in eenzelfde periode met een landelijke uitstraling. 

Voorheen kwam Kring Peelland niet in aanmerking voor deelname, maar door een nieuw initiatief van de Rabobank kan de Kring dit jaar voor het eerst inschrijven. 

Dit jaar stellen de Rabobanken in Oost-Brabant € 10 per lidmaatschap beschikbaar. Rabobank-leden bepalen hoe dit bedrag onder de verenigingen en stichtingen rabobankverdeeld wordt. Als lid van de Rabobank heb je 5 stemmen en jouw stem is dus geld waard.

Voor alle leden van de Rabobank laat deze kans niet onbenut en stem op de Kring en de gilden van Kring Peelland.

De stemperiode loopt van 5 tot en met 25 oktober 2020.

 

* De Nieuwsbrief Kring Peelland is uit: Lees de gehele Nieuwsbrief_KP08.2020-09.pdf 
Wilt u deze nieuwsbrief persoonlijk ontvangen stuur dan even een mailtje naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Mocht je ondanks dat je je hebt aangemeld de nieuwsbrief niet ontvangen, kijk dan in je spambox of door een filter op je email de nieuwsbrief hierin is terechtgekomen.

  1-okt 

 

Het Nieuws van de laatste maanden

Sinds de laatste nieuwsbrief van juni zijn er links en rechts toch enkele activiteiten geweest met inachtneming van de Corona richtlijnen.

 

4 nieuwe koningen in Peelland

Dit jaar waren 11 koningen die hun titel mochten verdedigen. Zeven gilden hebben besloten om het koningsschieten een jaar uit te stellen. Slechts vier gilden hebben geschoten “om d’n Koningh”;

Frankwin Wijnen gilde Sint Antonius-abt Deurne

      Kailey Gruiters gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel

            Henk Ruis gilde Sint Antonius en Sebastianus Gemert

                  Robert van Seggelen gilde Sint Antonius-abt Lierop

 

Frans Aldenzee overledenFrans Aldenzee

In augustus is op 77 jarige leeftijd overleden Frans Aldenzee, gildebroeder bij het gilde Sint Willibrordusgilde Bakel. Frans was jarenlang lid van de commissie SAT en de correspondent van Peelland voor de Gildetrom.
Binnen zijn eigen gilde was Frans actief voor het gildearchief.

 

Bevrijdingsvuur de Peel 2020

Na evuur 2020en geweldige manifestatie vorig jaar in Asten, waarbij de gilden en schutterijen massaal gehoor aan gaven, is dit jaar gekozen voor een sobere vorm  van verspreiding.

Doordat de burgemeesters besloten hadden om niet aanwezig te zijn en het overlieten aan de burgemeester van Geldrop-Mierlo was er nog maar een kleine rol weggelegd voor de gilden. Het bestuur heeft toen besloten mede in het kader van de Corona besloten niet actief aanwezig te zijn.

Het in Eindhoven opgehaalde bevrijdingsvuur is op zaterdagavond 19 september door lopers verspreid over de 8 Peelse gemeentes. In elke gemeente is op verschillende manieren omgegaan met het bevrijdingsvuur. Hopelijk kunnen we het komend jaar wel weer bij zijn.

 

Jubilarissen bij gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel.

Op zaterdag 19 september 2020 stond het gilde van Onze Lieve Vrouw in Jos van den Heuvel
Aarle-Rixtel stil bij maar liefst drie jubilarissen. Bertus van Rixtel is inmiddels vijfenzestig jaar gildebroeder, Mari Kerkhof en Jos van den Heuvel mogen zich vijftig jaar gildebroeder noemen. Op gepaste afstand, in onder meer de aanwezigheid van burgemeester van der Meijden van Laarbeek is dit gevierd. Namens het kringbestuur deelden Toon Bergh en Dennis van Hout de zeer verdiende kringonderscheidingen uit. Een zeer prettig middag is het zeker voor Jos van den Heuvel geweest. Hij ontving uit handen van burgemeester van der Meijden een koninklijke onderscheiding en is nu Lid in de Orde van Oranje.

  1-okt 

  

logo.de.Gildetrom  Nieuwsbrief Gildetrom                             

2020.09.september.pdf

  1-okt 

  

logo OLV AarleRixtel Nieuws van gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel

Elke maand brengt het gilde een nieuwsbrief uit voor belangstellenden. 

Lees de nieuwsbrief: Nieuwsbrief-oktober-2020.pdf

 

  1-okt 

  

 

logo OLV AarleRixtel Nieuws van gilde Leonardus Donk

Regelmatig brengt het gilde een nieuwsbrief uit voor belangstellenden. 

Lees de nieuwsbrief: Nieuwsbrief_1_2020_september_activiteiten.pdf

 

  1-okt