Kalender

Juli 2021
M D W D V Z Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Heeft u nieuws of wilt u iets kenbaar maken aan de gilden

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Voor eerdere mededelingen zie rubriek: Archief mededelingen
Voor jaarverslagen van Kring en Gilden zie rubriek: Jaarverslagen
Adressen bestand Kring Peelland: 0.Adressen.Kring.Peelland.pdf
 dd. 31 januari 2021
Voor activiteiten zie rubriek: Kalender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Aanpassingen in de Rubrieken:

5 april 2020 Bestuur: bijgewerkt Besluitenlijst Kring Peelland

==========================================================================

    

logo.de.Gildetrom  Nieuwsbrief Gildetrom                             

2021.05.mei.pdf
  

  7-juni 

   

logo OLV AarleRixtelNieuws van gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel

Elke maand brengt het gilde een nieuwsbrief uit voor belangstellenden. 

Lees de nieuwsbrief: Nieuwsbrief_juni_2021.pdf

 

  7-juni 

 
 
 
Frans Verhoeven overleden
 
Zaterdag 22 mei 2021 is gildebroeder Frans Verhoeven van het Gilde Sint Frans VerhoevenLeonardus te Beek en Donk plotseling is overleden.
Via familie was Frans al heel lang bekend en betrokken bij het Gilde. In 1974 schoot hij zich tot koning en trok hij tijdens zijn koningsjaar op met de Rooi skut van Donck. In 1987 schoot hij zich voor de tweede keer tot koning. Na dit koningsjaar deed hij een verzoek bij het Gilde om lid te worden. Zodoende werd Frans in 1988 geïnstalleerd als gildebroeder van het Gilde Sint Leonardus. Het bleef niet bij deze twee keer want in 1992 werd hij voor de derde keer koning van ons Gilde.
Zijn functie binnen het gilde was zilverdrager, maar van zijn praktische kennis en kunde werd volop gebruik gemaakt. Frans was altijd bereidt om te helpen als er iets gedaan moest worden op het schietterrein ’t Wipke, of bij onze Leonarduskapel aan de Goorloop. Ook bij het organiseren van activiteiten, zoals gildefeesten, koning schieten aan de Goorloop en later op het schietterrein werd van zijn kunnen goed gebruik gemaakt. Ook de laatste jaren, al ging het lopen wat moeizamer, Frans was er altijd bij.
We zullen zijn aanwezigheid en betrokkenheid zeer zeker missen. Vrijdag 28 mei is het afscheid met gildeëer.

  24-mei 

 

Toon van Rooij overleden

Zondag 16 mei is op 81 jarige leeftijd overleden Toon van Rooij gildebroeder van het gilde sint Joris Deurne. Toon was de Nestor van de familie van Rooij bij de rooij schut van Deurne. Hij trad in de voetsporen van vader Jan die zich tot Europa-keizer schoot.
Toon met echtgenote Mien waren in 1995 het koningspaar van het gilde. Kleinzoon Wouter en Lisanne is het huidige koningspaar en zoon Hans met echtgenote Juanita is het huidige keizerspaar en dochter Everiek met haar man Leo, zoon Frank, kleinzoon Jeroen en achterkleinzoon Denzel zijn eveneens lid van het gilde. Enkele maanden geleden is achterkleinkind Louise nog met gildeëer gedoopt.

  24-mei 

 

Processiekaars Kring Peelland gewijd. 

Ontsteken kringkaarsIn een aangepaste setting is op vrijdag 21 mei 2021 in de parochiekerk in Ommel de nieuwe gildekaars 2021 plechtig ingewijd.

Het gilde Sint Agatha uit Boekel, veel ereleden enkringkaars een aantal individuele vertegenwoordigers van gilden uit onze kring zijn aanwezig geweest bij de viering.
De commissie van voorbereiding, Huub Manders, Toon Berg en Dennis van Hout zijn er in geslaagd samen met kapelaan Harold van Overbeek een inspirerende bijeenkomst tot stand te brengen. Zo zal de gildekaars ook in 2021 blijven branden bij Onze Lieve Vrouw van Ommel troosteres in elke nood.
De kaars kan op verzoek worden onstoken. Bel of mail dan kapelaan van Overbeek telefoon 0493-691415 mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  24-mei 

 

logo Catharinagilde Helmond Nieuws van het  Catharinagilde Helmond

We gaan iets nieuws doen !
Jullie ontvangen voor de eerste keer deze nieuwe digitale nieuwsbrief. Op deze manier proberen wij met onze tijd mee te gaan en snel te kunnen communiceren met onze leden, ere-dekenen en vrienden. Maar ook met onze contacten in de stad en in de Kring. Het jaar 2020 is voor het gildewezen een verloren verenigingsjaar geworden. Als Catharinagilde mogen we ons gelukkig prijzen dat Corona aan ons gilde voor een groot deel voorbij is gegaan. Een paar van ons hebben Corona gehad maar gelukkig niet in heel erge mate. Daar zijn we dankbaar voor. Het bestuur heeft in 2020 echter niet stil gezeten. O.a. deze nieuwsbrief is ontwikkeld maar ook de gildekamer heeft onze aandacht gehad. Verderop in deze nieuwsbrief meer aandacht daarvoor. Het is de bedoeling om deze nieuwsbrief wat vaker dan normaal te laten verschijnen. Wij wensen jullie allemaal veel leesplezier.

Lees de gehele nieuwsbrief van het gilde: 
Nieuwsbrief_Catharinagilde_Helmond_mei_2021.pdf

 

  24-mei 

    

logo.de.Gildetrom  Nieuwsbrief Gildetrom                             

2021.04.april.pdf
  

  24-mei 

   

logo OLV AarleRixtelNieuws van gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel

Elke maand brengt het gilde een nieuwsbrief uit voor belangstellenden. 

Lees de nieuwsbrief: Nieuwsbrief_mei_2021.pdf

 

  24-mei 

 
 Onderscheidingen in Kring Peelland:

BOEKEL zaterdag 24 april - De gildeheer van het Sint Agathagilde Boekel, diaken Henk van Thiel, kreeg de Penning van Verdienste van de gemeente Boekel vanwege zijn 25 jaar actief voor de parochie Sint Petrus

HET HEEFT ZIJNE MAJESTEIT BEHAAGD heeft op maandag 26 april 2021 vijf maal geklonken voor twee dames en drie heren die in onze kring actief betrokken zijn bij het gildewezen.
+ In Asten is Marijke Hollestelle, Sint Joris gilde Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden;
+ Deurne telt in de persoon van Michel Dankers, ere-deken Sint Antonius gilde een Ridder;
+ Helmond-Stiphout is ook verrijkt met een Lid in de Orde van Oranje-Nassau in de persoon van Cor van der Burgt, Sint Antonius gilde;
+ In Someren heeft Marga van Otterdijk, Sint Joris gilde de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen;
+ Vlierden, Sint Willibrordus gilde is super trots op Sjaak Eijsbouts die eveneens Lid in de Orde van Oranje-Nassau is geworden.

  24-mei 

  
 
Tiny Bogers overledenTiny Bogers
 
Woensdag 7 april is in de leeftijd van 67 jaar overleden Tiny Bogers dekenschatbewaarder en oud koning van het gilde St. Antonius-abt Mierlo-Hout. 
Woensdag 14 april is er de afscheiddienst in de Luciakerk
 

  12-april 

 

Nieuwsbrief Kring Peelland

Logo.kring Peelland* De Nieuwsbrief Kring Peelland is uit: 
Lees de gehele Nieuwsbrief_KP11.2021-04.pdf 

Wilt u deze nieuwsbrief persoonlijk ontvangen stuur dan even een mailtje naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Mocht je ondanks dat je je hebt aangemeld de nieuwsbrief niet ontvangen, kijk dan in je spambox of door een filter op je email de nieuwsbrief hierin is terechtgekomen.

  2-april 

 

  Jaarverslag 2020 Kring Peelland

Logo.kring Peelland

Ondanks dat in 2020 slechts de jaarvergadering en de vergaderingen van de meeste commissies zijn doorgegaan, is er toch voldoende stof om een jaarverslag te kunnen maken.

Lees het gehele Jaarverslag_2020.1.Kring_Peelland.pdf 

  2-april