Kalender

Oktober 2019
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

 

Heeft u nieuws of wilt u iets kenbaar maken aan de gilden

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Voor eerdere mededelingen zie rubriek: Archief mededelingen
Voor jaarverslagen van Kring en Gilden zie rubriek: Jaarverslagen
Adressen bestand Kring Peelland: 0.Adressen.Kring.Peelland.pdf
   dd. 12 okt 2019
       Belangrijke wijziging: mailadres Standaardrijden is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
           i.p.v. paard@

Voor activiteiten zie rubriek: Kalender

 

Aanpassingen in de Rubrieken:

13 okt  Geweerschieten:  Uitslag kringwedstrijd Beek en Donk 13 okt
4 sept  Geweerschieten:  Uitslag Senioren september 2019
18 sept alle Rubrieken en deze rubriek: uitslagen Kringdag 2019
18 sept Vendelen: uitslag NBFS toernooi 2019

==========================================================================

Kringkampioenschappen geweerschieten uitgesteld

In verband met het slechte weer op zondag 6 oktober zijn de wedstrijden verschoven naar zondag 20 oktober op het schietterrein van het gilde st. Lambertus in Someren-Eind. De bijwedstrijd is van het gilde st. Hubertus uit Liessel. De wedsstrijd begint om 13:00 uur en om de Kampioenen begint om 15:00 uur.

  12-okt 

  

Najaarvergadering Kring Peelland

De gilden van Kring Peelland worden uitgenodigd voor de najaarvergadering op zaterdag 19 oktober om 19:00 uur in gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel. Zie onderliggende stukken.

2019.10.19_Uitnodiging_najaarsvergadering_2019_in_Liessel.pdf
N_2019.03.23_notulen_jaarvergadering_23_maart_2019_Mierlo-Hout.pdf
2019.10.23_Voorstel_door_de_tromcommissie.pdf

Ook op de agenda staat de begroting voor 2020. Deze is per mail gestuurd naar de secretariaten van de gilden.

  12-okt 

  

logo.de.Gildetrom  Nieuwsbrief Gildetrom                             

2019.09.september.pdf

  12-okt 

  

Peter Klerkx 50-jaar gildebroederPeter KLerkx

Zaterdag 12 oktober viert het gilde sint Antonius-abt Mierlo-Hout het jubileum van Peter Klerkx. Peter is 25 jaar gildebroeder bij het Houtse gilde en is daarvoor 25 jaar gildebroeder geweest bij het gilde sint Hubertus te Drunen. Daarbij is hij Koning geweest in 2007 en 2009, Stadskoning, Dekenschrijver 1997 tot 1998 en Dekenschatbewaarder 1998 t/m 2009, Vendelier(instructeur) en Lid schietcommissie.

De receptie is zaterdag 12 oktober van 18:00 tot 19:30 op het gildeterrein in Mierlo-Hout.

  30-sept 

 

Nieuws van gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel

Elke maand brengt het gilde een nieuwsbrief uit voor belangstellenden. Enkele artikelen hieruit:

* Teerdag: Op zaterdag 14 september werd onze teerdag gehouden. Deze keer geen jubilarissen maar, zeker niet minder belangrijk, wel de installatie van 2 nieuwe gildebroeders……

* Gildefeest Liessel: Op zondag 8 september jongstleden waren winnaarswe voor blauwe begrippen met een mooie groep aanwezig in Liessel om het Kringgildenfeest op te luisteren. Ondanks de drukke maand was het goed om met deze groep deel te mogen nemen……

* Column door Chris Arts, Brouwerij: Soms kijk ik in mijn boekenkast en trek een boek uit de rij waarmee ik een bepaalde binding heb……..

Lees verder de nieuwsbrief: Nieuwsbrief_oktober_2019.pdf

  30-sept 

 

 Het vuur van 75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheidOm dit te gedenken is op donderdag 19 september, de dag dat Someren bevrijd was van de Duitse onderdrukking, het bevrijdingsvuur vanuit Asten over de gehele Peelregio verspreid.

Het vuur, dat op 6 juni in Banneux (Frankrijk) is ontstoken is middels lopers naar Eindhoven gebracht, waar het op 18 september aankwam. Van dit vuur is het vuur voor de Peelregio ontstoken en naar de kerk van Ommel gebracht. Hier is de gildekaars van Kring Peelland ontstoken en heeft het vuur overnacht. bevrijdingsvuur
Donderdagavond is het vuur door lopers weer op weg gegaan naar de markt in Asten. Hier werd het door de burgemeester van de Peelgemeenten in ontvangst genomen, doorgegeven aan de gildekoningen en keizers, die op hun beurt weer doorgaven aan de lopers die het vuur naar hun gemeenten zouden brengen.
De eerste honderd meter werd het vuur geescorteerd door de gilden van die gemeente(n) en vormden de gilden en schutterijen een erehaag, voordat het vuur in de nacht verdween. Het was een waardig gebeuren geworden voor het verspreiden van het bevrijdingsvuur over de gehele Peel.

De gilden en schutterijen hebben altijd getracht om de vrijheid te bewaren. Laten we het vuur van de bevrijding brandende houden en doorgeven aan de volgende generatie.

  30-sept 

 

Verslag NBFS Toernooi Geweerschieten 2019.

Logo.federatie NBFS.1Het NBFS Toernooi Geweerschieten 2019 is georganiseerd door Gilde sint Antonius-sint Sebastiaan uit Udenhout (Kring Maasland) en is gehouden op zondag  1 september 2019.

Omdat de opkomst vorig jaar bedroevend laag was, is dit jaar gekozen om drie onderdelen koning-, keizer- en prinsschieten aan de wedstrijd toe te voegen om meer schutters te genereren. En dat is gelukt. In 2018 waren er maar 44 deelnemers en in 2019 is het aantal deelnemers omhoog gegaan naar 108.

Lees verder het verslag: 2019-09-04_Verslag_NBFS_Toernooi_Geweer.pdf

  30-sept 

 

Nieuwe koningen in Lierop en Op 't Hout

Zaterdag 14 september schoot het gilde sint Antonius-abt in Mierlo-Hout om een nieuwe koning. Adrie van de Laar is koning voor 2 jaar Op 't Hout.

Maandag 16 september schoot het gilde onze Lieve Vrouw van de zeven Weeën Lierop voor hun koning. Gerard Geutjens in Lierop Gitje schoot zich voor 2 jaar tot koning.  

  18-sept 

 

Uitslagen Kringdag 2019 Liessel

Hubertus LiesselDe Kringdag welke gehouden werd bij het gilde sint Hubertus Liessel mag wel wel gezegd worden, dat het een geslaagde gildedag is.Liessel opmars

Tijdens de Erewijn, welke werd aangeboden door het bestuur van de gemeente Deurne, was er niet een maar zelfs drie Burgemeesters aanwezig. Gastheer was burgemeester Mak van Deurne. Verder was de burgemeester uit Wojkowice (Polen) aanwezig, die met de bevriende schutterij meegekomen  is. Pieter PenninxAls derde was burgemeester van Veen van Gemert-Bakel aanwezig. Deze was speciaal gekomen om gildebroeder Pieter Penninx 75 jaar lid van het gilde sint Antonius en Sebastiaan Gemert en tevens al meer dan 50 jaar lid van het gilde sint Hubertus Liessel te onderscheiden in de orde van Oranje Nassau. Pieter heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor het vendelen, maar ook als bestuurder bij diverse maatschappelijke verenigingen.

De uitslagen van de Kringdag:

Algemeen Klassement:            Kringdag_2019_Liessel_Algemeen_klassement.pdf  (9-sept)
Jeugd:                                      Kringdag_2019_Liessel_Jeugd.pdf    (18-sept)
Geweerschieten:                      Kringdag_2019_Liessel_Geweerschieten.pdf   (18-sept)
Kruisboog op Wip:                    Kringdag_2019_Liessel_Kruisboog_op_wip.pdf  (9-sept)
Standaardrijden:                       Kringdag_2019_Liessel_Standaardrijden.pdf  (11-sept)
Trommen en Bazuinblazen:     Kringdag_2019_Liessel_Trommen_en_Bazuinblazen.pdf (10-sept)
Vendelen:                                 Kringdag_2019_Liessel_Vendelen.pdf   (18-sept)

  9-sept 

 

 Mario van den Elsen koning en keizer op Donk

Zaterdag 7 september schoot Mario van den Elsen zich voor de derde keerMario koning 2019 achtereen tot koning van het gilde sint Leonardus in Beek en Donk.

Bij het gilde op Donk mag iemand zich Keizer nomen als hij 4 keer in zijn leven koning is of als hij voor de derde keer achtereen de vogel eraf schiet. Verscheidene gildebroeders zijn al drie keer koning geweest.

Het is Mario gelukt om drie keer achtereen de vogel eraf te schieten. Daar het gilde niet op voorbereid is om Mario direct tot Keizer te kronen, is hij totdat het keizerszilver klaar is "de Koning op Donk". Daarna zal de laatste koning Geert-Jan van Rixtel Bzn het koningszilver dragen tot er weer om den koning geschoten zal worden in 2020.

  9-sept 

 

Nieuws van gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel

Elke maand brengt het gilde een nieuwsbrief uit voor belangstellenden. Enkele artikelen hieruit:

* Gildeweekend. (redactie) Ondanks het weer mogen we spreken van Hopplukkeneen geslaagd en gezellig gildeweekend.
* Hopplukken bij Palm. (Sjoerd Schat) We hebben een geweldige dag Steenhuffel gehad die ‘s morgens al heel vroeg begon.
* Column door Chris Arts Verkeerregels. Krijg je de Kampioen van deANWB binnen en wat blijkt:Veel verkeersdeelnemers kennen de nieuwe verkeersregels niet.

Lees meer: Nieuwsbrief_september_2019.pdf

  9-sept 

Als een nieuwsbrief door gilden wordt ingestuurd naar de webmaster van deze site worden zij geplaatst in de rubriek <Mededelingen> en later nog te zien in <Archief Mededelingen>.

 

 

logo.de.Gildetrom  Nieuwsbrief Gildetrom                             

2019.08.augustus.pdf

  4-sept