Kalender

Juli 2018
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

 u nieuws of wilt u iets kenbaar maken aan de gilden

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Voor eerdere mededelingen zie rubriek: Archief mededelingen
Voor jaarverslagen van Kring en Gilden zie rubriek: Jaarverslagen
Adressen bestand Kring Peelland: 0.Adressen.Kring.Peelland.pdf
   dd. 10 april 2018
Voor activiteiten zie rubriek: Kalender

Aanpassingen in de Rubrieken:

5 juli boogschieten: einduitslag zomeravondcompetitie 2018
5 juli geweerschieten:
 uitslag senioren juli 
3 juni geweerschieten: uitslag schieten Kringwedstrijd in Beek en Donk 

==========================================================================

 

Dirk Verhees koning st. Catharinagilde

Dirk VerheesOp zondag 8 juli 2018 schoot het St. Catharinagilde Helmond weer om de koning. Nadat de dag begonnen was met een H. Mis in de St. Jozefkerk en een lunch in de gildekamer kon het schieten beginnen. Bouke Boender leverde het koningszilver met de koningsvogel in en deze werden onder de schutsboom gehangen. IMG 0262.2
Met het 103-de schot schoot Ron Peters het merendeel van de vogel naar beneden. Er moesten nog 6 rake schoten aan te pas komen om het laatste restje naar beneden te halen. Na bijna 5 ronden en 109 schoten wordt Dirk Verhees voor één jaar de koning van het gilde sint Catrien.

  8-juli 

 

 

Koningschieten op het Ridderplein Gemert

Het gilde st. Antonius en st.Sebastianus gaat op zondag 15 juli koningschieten op het Ridderplein in Gemert. Voorheen schoot men bij de Kokse Hoeve en mede door het verplaatsen van Gemert kermis van juli naar september heeft het gilde besloten om toch in juli te blijven schieten en met locatie het Ridderplein. De Gruun Schut schiet om de twee jaar koning. In het tussenliggende jaar schiet het gilde st. Joris om hun koning. Of de Rooij Schut dit ook gaat overnemen is aan hen.  

15 juli begint de dag voor het gilde met een koningsmis in de kerk om 11 uur en daarna een bezoek aan Antoniuskapel in de Deel. Om 14:00 uur begint het schieten op het Ridderplein en vanaf 7 uur is er op het plein het koningsbal.

  1-juli 

  

 

Zomer Avond Competitie Kruisboog op Wip

De strijd is weer gestreden en de winnaars zijn bekend van de zomeravondcompetitie Kruisboog op Wip 2018. Zomeravond-competitie-2018.pdf  De winnaars zijn:
Klasse A: 1-e Dirk van de Ven en 2-e Ad Vlemmix
Klasse B: 1-e Peter van Otterdijk en 2-e Thea van Otterdijk
1-e Viertal: gilde st. Antonius-Abt Lierop met Peter Berkers, Wim van Brussel, Dirk en Guus van de Ven.

Op zaterdag 4 augustus houdt het gilde st. Agatha Boekel een vrije wedstrijd op hun schietterrein.Inschrijven van 13:00 tot 15:30 uur. Geschoten wordt om Personeel en Kampioen (laatste 10 schoten)

Op woensdag 29 augustus is de kruisboogkoppelwedstrijd in Lierop aanvang 17:00 uur.

  5-juli 

   

  

Uitslagen Kringdag 2018 in Mierlo-Hout 24 juni

De  uitslagen van de Kringdag 2018 georganiseerd door het gilde st.Antonius-abt:

Algemeen Klassement:         2018.Algemeen-klassement-Mierlo-Hout.pdf

Speciale beoordeling met onderwerp verbroedering:
                  als beste beoordeeld is gilde st. Willibrordus Bakel 

Geweerschieten:                   2018.Geweerschieten-Mierlo-Hout.pdf

Kruisboog op wip:                 2018.Kruisboog-op-wip-Mierlo-Hout.pdf

Prinsschieten:                       Jeugdprins Max van Pelt gilde st. Servatius Lieshout
                                                Jeugd buiten het gilde: Fieke Maas (Mierlo-Hout)

Standaardrijden:                   2018.Standaardrijden-Mierlo-Hout.correctie.pdf
                                              2018.Ringsteken-Mierlo-Hout.pdf

Trommen en Bazuinblazen: 2018.Trommen-en-Bazuinblazen-Mierlo-Hout.pdf

Vendelen:                             2018.Vendelen-Mierlo-Hout.pdf

  1-juli 

 

 

Nieuwsbrief Gildetrom

 2018.06.juni.pdf

  1-juli 

 

 

Sint-Jorisbeeld in de Gemertse Gildekapel

Zaterdag 9 juni is het nieuwe sint-Jorisbeeld in de gildekapel door Jorisbeeld Gemertpastoor Jos van den Bosch ingezegend. Het koningspaar Cor Opsteen en Paulina Adriaans onthulden het beeld door het verwijderen van de sint-Jorisvlag. Het beeld is beeld gemaakt door beeldhouwer Toon Grassens.

Het beeld en reliëf op de achterwand symboliseert de legende van het verhaal van Sint Joris en de draak. Elk onderdeel is een symbool uit de legende; de knoop in de staart van het paard dat aangeeft dat de ruiter een hoge officier was, de knecht Mytilene heeft een plaats op het paard gekregen, de draak symboliseert natuurlijk het kwaad dat bestreden moet worden.
De Donjon van het Gemertse kasteel is afgebeeld, als zijnde de woonplaats van de koning en de koningin met hun dochter Cleolinda, de hoofdpersoon uit de legende. 
De hand van God  Jorisbeeld Gemert.0strekt zich uit om Sint Joris bij te staan en te  beschermen. De rode tulpen duiden op de bloeddruppels die Sint Joris verloor in de strijd met de draak.

Het Sint Jorisbeeld completeert het verhaal, dat in het kapelletje is gevisualiseerd. Het is een geweldige aanwinst voor het kapelletje en het Sint Jorisgilde. We hopen dat vele bezoekers ervan mogen genieten tijdens dat belangrijke momentje van rust.

 

  27-juni 

  

 

Harrie Berkers 50-jaar gildebroeder

Op zondag 10 juni werd tijdens de familiedag van het gilde St. Antonius Abt gildebroeder Harrie Berkers gehuldigd door het kringbestuur van kring Peelland voor zijn 50-jarig lidmaatschap bij het gilde.
Harrie BerkersRond 4 uur kwamen leden van het kringbestuur naar Lierop om deze kringonderscheiding op te spelden. Hij werd toegesproken door de kringsecretaris Frans van der Burgt van Kring Peelland. Deze sprak lovende woorden over de vele verdiensten die de jubilaris heeft gehad voor het St. Antonius Abt gilde. De jubilaris werd een zilveren medaille opgestoken en hij ontving een hierbij behorende oorkonde. De jubilaris was blij verrast met deze kringonderscheiding.
Harrie is geweest; 28 jaar bestuurslid, 33 jaar vendelier-voordraaier en van 1988 tot 1990 koning van het gilde. Hij is altijd bereid om alle werkzaamheden uit te voeren voor het gilde. Hiervoor is hij in 2003 gehuldigd als vrijwilliger van het jaar en in 2008 tot “Erebroeder in het Groen” benoemd.

  11-juni 

  


 Grote-Gilde-Processie Ommel

Door samenvoeging van de jaarlijkse Grote Processie van Ommel en de Gilde Processie van Kring Peelland in Ommel is dit jaar op 20 mei het eerst de Grote-Gilde-Processie gehouden.
Door teruglopende deelname hebben de twee processie de handen ineen geslagen om elkaar te kunnen ondersteunen. Zo hebben de gildeleden zich ingepast in de processie van Ommel. Doordat er nu geen broep meer gedaan wordt op een voltallig gilde, kunnen ook andere gildeleden deelnemen aan deze processie.

Een fotoimpressie van de Processie van 2018:

Grote gildeprocessie 2018.2Grote gildeprocessie 2018.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grote gildeprocessie 2018.3

Grote gildeprocessie 2018.4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grote gildeprocessie 2018.5

Grote gildeprocessie 2018.6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  10-juni