Kalender

Oktober 2017
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Heeft u nieuws of wilt u iets kenbaar maken aan de gilden

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Voor eerdere mededelingen zie rubriek: Archief mededelingen
Voor jaarverslagen van Kring en Gilden zie rubriek: Jaarverslagen
Adressen bestand Kring Peelland: 0.Adressen.Kring.Peelland.pdf
Voor activiteiten zie rubriek: Kalender

 

23 okt Rubriek geweerschieten: Uitslagen vrije-wedstrijd Aarle-Rixtel
23 okt Rubriek geweerschieten: Einduitslag senioren 2016-2017
25 sept Adressen bestand: aangepast

 

 

Avondwedstrijd Geweerschieten in Someren

Op zaterdagavond van het weekend dat de klok terug gezet wordt, hodt het gilde sint Joris traditioneel een avondwedstrijd. Komende zaterdag 28 oktober begint de wedstrijd om 18:00 en inschieten tot 19:30 op het gildeterrein Jorisveste Einhoutsestraat 14 in Someren. Het is een vrije wedstrijd.

  23-okt 

 


 Uitnodiging jaarvergadering commissie Boogschieten

De jaarvergadering is op zondag 29 oktober 2017 om 10.30 uur in het clubhuis van gilde St. Joris, “De Jorisveste” aan de Einhoutsestraat, te Someren.

Documenten: Jaarvergadering.29-10-2017.uitnodiging.pdf

  8-okt 

 

Tiny Bogers koning gilde sint Antonius-abt Mierlo-Houtkoningspaar.2017

Op zondag 10 september 2017 is gildebroeder Tiny Bogers, opnieuw koning is geworden van het gilde in Mierlo – Hout. Samen met zijn gemalin Elma Bogers-Janssen gaan zij de komende twee jaar het gilde voor. 

Met enig genoegen willen wij als gilde St. Antonius Abt Mierlo-Hout u opnieuw uitnodigen voor de koningsreceptie vanwege het behalen van de koningstitel door Tiny Bogers. De receptie is zaterdag 4 november van 18.00-19.00 uur op onze locatie aan de Heeklaan ( Antonianenpad )

  23-okt 

    

Mededelingen uit de Najaarsvergadering Kring Peelland

Tijdens de najaarsvergadering op zaterdag 21 oktober zijn er verschillende mededelingen gedaan.
* Zo heeft er nog geen gilde gemeldt voor het organiseren van het federatietoernooi VTBS in september. Mogelijk zal de vraag komen of een of meerdere gilden uit Kring Peelland dit op zich willen nemen.
* De federatiecommissie jeugd heeft een nieuwe samenstelling. Niet alle kringen hebben een vertegenwoordiging, mogelijk sluiten de andere kringen hier nog bij aan. Mike Verbruggen heeft zitting namens Kring Peelland.
* Kringdag in Someren en Landjuweel in Soest zijn voortreffelijk verlopen. Het ringsteken in Someren was een waar schouwspel, terwijl in Soest de wedstrijden op het toernooiveld voor de standaardruiters niet doorging, wat wel een gemis was.
* Kringbestuurder Maarten Janssen heeft zitting genomen in het bestuur van "de Gildetrom" namens Kring Peelland. Jeanne Pennings heeft enkele jaren als Peellandse redacteur zitting gehad in de redactie van "de Gildetrom". Zij heeft te kennen gegeven om te stoppen. We zijn op zoek naar een nieuw redactielid voor Kring Peelland. Het hoeft niet persé een gildelid te zijn, maar wel met interesse voor de gilden.

Belangrijke data voor de Gilden:

Zo 29 okt 10:30  Jaarvergadering commissie Boogschieten Jorisveste Someren
Do 16 nov --:--    Hoofdmannenberaad
Zo 10 dec 10:30 Jaarvergadering commissie Jeugd Gildekamer Helmond
Zo 14 jan 10:00  Jaarvergadering commissie Geweerschieten Jorisveste Someren
Do 18 jan 20:00  Jaarvergadering commissie Standaardrijden Gildekamer Bakel
Zo 21 jan 10:30  Jaarvergadering commissie Vendelen Aarle-Rixtel
Zo 28 jan 10:30  Jaarvergadering commissie Trommen en Bazuinblazen 't Wipke Beek en Donk

Zo 20 mei Processie Ommel (3-de zondag in mei)
Zo 27 mei Jeugd-wedstrijden Vendelen, Trommen en Bazuinblazen in Bladel
Zo 23 sept Stoet der Stoeten in Bergen op Zoom

  23-okt 

   

 Inschrijven voor Jeugdtoernooi 2018

Het gilde sint Joris Bladel organiseert volgend jaar op 27 mei het Jeugdtoernooi 2018. Om de organisatie goed te kunnen laten verlopen willen wij u om een voorintekening vragen. Zie bijlage. Graag ontvangen wij dit formulier vóór 1 december 2017  ingevuld retour. Wij merken hierbij op dat het verstrekken van persoonsgegevens nog niet nodig is. U ontvangt na deze opgave, in januari 2018, de officiële uitnodiging met gegevens en de gespecificeerde formulieren voor de inschrijving. Meldt u zich nu niet aan dan volgt geen verdere berichtgeving.

Vertrouwend dat u uw medewerking aan ons verzoek geeft.
St. Jorisgilde Bladel Werkgroep Jeugdtoernooi 2018

  23-okt 

    

Uitslag Kringkampioenschappen Geweerschieten 

Op 1 oktober vonden op het schietterrein Jorisveste van het gilde sint Joris Someren de Peellandse Kringkampioenschappen Geweerschieten op de wip plaats. Berry Vorstenbosch uit Lieshout werd Kringkampioen Opgelegd, Jan van Bree, Stiphout Kringkampioen Vrije Hand. Kringkampioen Viertal ging naar Sint Jorisgilde Someren met de schutters: Sjan, Patricia en Huib Vossen en John van der Vleuten. De prijzen werden overhandigd door Stefan van Heugten, afgevaardigde van het Kringbestuur.
Foto's: https://www.myalbum.com/album/pYjzoF3Kx6oA

Ook werd er een nevenwedstrijd gehouden, die weer mee gaat tellen voor de eindronde in 2018, welke waarschijnlijk gehouden wordt in Mierlo-Hout.
Uitslag nevenwedstrijd: St.Joris-Someren-1-10-2017-Kringwedstrijd.pdf

2017 Kringkampioen opgelegd Berry Vorstenbosch Lieshout

2017 Kringkampioen Vrije Hand Jan van Bree Stiphout2017 kringkampioenschap wipschieten in someren Viertal St. Joris Someren John vd Vleuten Sjan Patricia en Huib Vossen

 

 

 

 

 

 

 

  3-okt 

   

Nieuwsbrief Gildetrom

2017.09.september.pdf

  3-okt 

  

Inschrijven voor Instructeur Trommen en Bazuinblazen

In de afgelopen jaren zijn er door zeer ervaren instructeurs cursussen verzorgd voor “trainer trommen en bazuinblazen”. Door de goede resultaten en de vele positieve reacties is er besloten dat we de cursus opnieuw gaan aanbieden.  

De cursus heeft als thema “lesgeven en kennis overdragen.” Het doel van de cursus is om mensen op te leiden tot instructeur en daarmee het niveau van het trommen en bazuinblazen naar een hoger level te tillen. Samen de schouders eronder om ervoor te zorgen dat deze disciplines niet gaan verdwijnen binnen de gildewereld.

De lessen worden indien mogelijk aan  de behoefte van de groep aangepast.

Ook dit jaar heeft het federatiebestuur heeft ons toegezegd een financiële bijdrage te leveren. Mede dankzij hen kunnen wij verder gaan in de weg die wij reeds zijn ingeslagen.

Zijn er binnen uw gilde één of meerdere personen die een cursus
tot Trainer trommen of trainer bazuinblazen willen volgen?
Of
Zijn er binnen uw gilde reeds personen die al eerder hebben deelgenomen aan
de bovengenoemde cursus en graag een vervolg op deze cursus willen?
Meld je aan voor 20 oktober 2017

Maik Vloet  tel: 06 115 33 272   mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gehele bericht:  Instructeursopleiding--September-2017.pdf

  3-okt 

 

Frans Meeuws en Anja Verdonschot kermiskoning en -koningin

Kermiskoning en koningin 2017

Het gilde sint Joris Someren schoot op zaterdag 23 september om de kermis koning en -koningin. Onder de dames is koningin geworden Anja Verdonschot bij het 120ste schot. Bij de heren wist de deken-schrijver van het gilde Frans Meeuws, de vogel neer te halen bij het 86e schot en werd kermiskoning. De categorie Jeugdkoning werd niet verschoten vanwege de geringe belangstelling van jeugd.

Koning Harrie Vestjens en Erekoning Riek Engelen boden het gilde hun zilveren schilden aan. Zij dragen nog ’n jaar te hun gildekoningsschap.

  26-sept 

 

Standaardruiters op federatiewedstrijd VTBS in Eindhoven

Er is een filmpje samengesteld door Jos Steenhuis van de federatiewedstrijden standaardrijden op zondag 24 september in Eindhoven. De ruiters hebben genoten van het mooie weer, de mooie accommodatie en de gezellige sfeer onderling.
Het filmpje staat op YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=2mCvOx4U_tw

 

  26-sept 

 

Stefan van Heugten koning gilde Onze Lieve Vrouw LieropStefan van Heugten

Op maandag 18 september schoot het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën om een nieuwe koning. Met het 162-ste schot haalde Stefan de vogel naar beneden. Hij volgde hiermee Willy Jacobs op. Stefan is tevens bestuurslid van Kring Peelland. 

 

  25-sept 

 

 

Jan VerheijenJan Verheijen 50-jaar gildebroeder

Jan, die in de jaren waarbij hij actief was binnen de Kring, de Federatie en zijn omgeving, heeft al de nodige huldigingen en bijbehoorden onder-scheidingen mogen ontvangen. Jan is op zaterdag 16 september door de Kring onderscheiden voor zijn inzet voor "zijn gilde" met de onderscheiding 50-jaar gildebroeder.
De druk bezochte receptie was niet alleen voor Jan, maar ook voor Henk Peters en Martien Maas beide 25-jaar lid en voor de hoofdman en koning William van de Voort, die zich op 24 juni tot koning van het gilde schoot.

  25-sept 

 

 Piet van de Ven overledenPiet v.d. Ven

Op maandag 11 september is overleden gildebroeder Piet van de Ven van het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën Lierop. Piet was een gewaardeerd lid van het gilde.
Jarenlang is hij vendelier geweest. Hij heeft enkele tientallen jaren in de overheid gezeten en heeft een groot deel daarvan als archivaris en deken-schrijver opgetreden. Piet is altijd een actief lid gebleven. Als je iets wilde weten over het gilde kon Piet het je vertellen. De uitvaart met gildeëer was op zaterdag 16 september.

  25-sept 

 

 

Tiny Bogers koning gilde sint Antonius-abt Mierlo-Houtkoningspaar.2017

Op zondag 10 september 2017 is gildebroeder Tiny Bogers, opnieuw koning is geworden van het gilde in Mierlo – Hout. Samen met zijn gemalin Elma Bogers-Janssen gaan zij de komende twee jaar het gilde voor.

  25-sept 

 

 

 

Mario van den Elsen koning gilde Sint Leonardus Donk

Op zaterdag 9 september schoot Mario zich voor de derde maal tot koning van het gilde. 

Om 13.30 uur startte het officiële programma met de wijding van de vogel en een drievoudige rondgang om de koningsvogel. Gildeheer Franklin De Coninck, burgemeester Frank v.d. Meijden en de afgaande koning losten de eerste schoten, gevolgd door alle gildebroeders op volgorde van leeftijd.

Hierna werd de strijd aangebonden door een tiental gildebroeders. Al heel gauw, na het zestigste schot, werd het laatste stukje van de vogel neergehaald door onze gildecommandant Mario van den Elsen, die voor de derde keer de koningsketting kreeg omgehangen. 

http://www.gildesintleonardus.nl/fotos/kermis:FotosKermis-10/9

  25-sept