Kalender

September 2018
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

 u nieuws of wilt u iets kenbaar maken aan de gilden

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Voor eerdere mededelingen zie rubriek: Archief mededelingen
Voor jaarverslagen van Kring en Gilden zie rubriek: Jaarverslagen
Adressen bestand Kring Peelland: 0.Adressen.Kring.Peelland.pdf
   dd. 11 september 2018
Voor activiteiten zie rubriek: Kalender

 

Aanpassingen in de Rubrieken:

1 sept  Geweerschieten: Uitslag Kringschietwedstrijd Lierop, Lieshout, Someren-Eind
5 sept  Geweerschieten: Uitslag Senioren september

==========================================================================

 

Nieuwsbrief Gildetrom

2018.08.augustus.pdf

  2-sept 

  

Kermis in Beek en Donk met koningsschieten bij gilde st. Leonardus

Door het gilde St. Leonardus wordt de kermis geopend op vrijdag 7 september a.s. om 19.00 uur te  midden van de vele attracties op het Piet van Thielplein.

Op zaterdag 8 september vinden alle activiteiten van het gilde plaats op het schietterrein ’t Wipke. Dat geldt dus voor het traditioneel koningsschieten, koningskruis schieten, luchtbuksschieten voor de jeugd en het schieten van de kermiskoning(in).
En het aanbieden van de opbrengst van de Stichting Goede Doelen aan de zusters van het Kostbaar Bloed te Aarle-Rixtel. De zusters gaan het gebruiken voor kinderen met een lichamelijke beperking in de Oostkaap van Zuid-Afrika.

Het kermisprogramma van zaterdag ziet er als volgt uit:
09.30 uur: bijeenkomst gildebroeders op ’t Wipke om de afgaande koning Mario van den Elsen een vendelgroet te brengen. Hierna volgt een gebedsdienst in de Leonarduskapel.

13.30 uur: aanvang koningschieten. Het belooft ook dit jaar weer een spannende strijd te worden en misschien wordt wel onze eerste keizer geschoten? Als Jan Huijbers voor de vijfde keer de vogel eraf schiet wordt hij nu koning en in de loop van het jaar voor het leven tot keizer gekroond.
Zodra het laatste restje van de vogel gevallen is, wordt de nieuwe koning geïnstalleerd.

Na deze installatie wordt het sponsorbedrag van de Fietste Mee aan de zusters overhandigd.
15.30 uur: luchtbuksschieten voor de jeugd tot 18 jaar.
16.00 uur: koningskruisen schieten.

Volledige nieuwsbrief: Nieuwsbrief-4-2018--september-kermis-activiteiten-2018.pdf

  1-sept 

 

Open Dag in het provinciehuis in Den Bosch

Op zaterdag 15 september 2018 organiseert de provincie Noord-Brabant een Open Dag in het provinciehuis in Den Bosch. Wellicht willen gildebroeders en zusters en ook andere belangstellenden is een kijkje komen nemen achter de schermen van het provinciehuis.

Altijd al eens vanaf de 23e etage van het provinciehuis een blik op Brabant willen werpen of struinen door de bunker uit de tijd van de Koude Oorlog? Kom dan zaterdag 15 september naar de Open Dag in het provinciehuis! Op www.brabant.nl/opendag vind je een overzicht van alle activiteiten die dag. Toegang is gratis!

Website www.brabant.nl/opendag

Promovideo op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=s7sRN8PQ2CM

  1-sept 

 

Receptie jubilarissen in Someren-Eind

Zaterdag 15 september viert gilde sint Lambertus haar jaarlijkse patroonsdag. Tijdens deze dag worden de jubilarissen gehuldigd en wordt hun een receptie aangeboden.

Deze is 18.30 tot 20.00 uur in Gildehuis Jan van Tieskes, Nieuwendijk 53 te Someren-Eind.

U wordt hiervoor van harte uitgenodigd om 60 jaar gildebroeder Remy Lammers, oud hoofdman en erelid en 40 jaar gildebroeder Lei van den Eijnde te komen feliciteren. 

  23-aug 

 

Verbroederingsschieten bij de Deurnese gilden

Op zondag 16 september gaan de vier gilden uit de gemeente Deurne, de gilden st.Antonius-abt st.Hubertus st.Joris st.Willibrordus, weer strijden om de broederschapsdrager. Dit schieten is voor zowel de oudere gildebroeders en zusters als voor de jeugdleden.

Om 13:00 uur komen de gilden bijeen op de parkeerplaats van het voormalige hippisch centrum op Brugge. Verbroederlijk zullen zij optrekken naar het schietterrein “Schuttershof Brugge” van het gilde sint Joris aan het Engelenpad. Het begint om 14:00 uur. Na afloop zal er een vendelgroet worden gebracht aan de nieuwe broederschapsdragers.

  1-sept 

  

Nieuwe datum Kruisboogkoppelwedstrijd

Woensdag 29 augustus was het weer dermate slecht, dat besloten is om de wedstrijd te verplaatsen naar zondag 30 september. Dit is de tweede en laatste poging om de wedstrijd te verzetten. De locatie is ongewijzigd het schietterrein de Roovere in Lierop. De aanvangstijden zijn wel gewijzigd: inschrijven en aanvang wedstrijd tussen 10:00 en 11:00 uur. Vermoedelijk einde van de wedstrijd 13:30 uur.

  2-sept 

 

 

Gildezuster Toos Bergh-van Heesch overledenToos Bergh

Gildezuster Toos Bergh-van Heesch, echtgenote van hoofdman en kringkapitein Toon Bergh, van gilde sint Joris Someren is na een kortstondige ziekte op 21 augustus in de leeftijd van 63 jaar overleden.

Toos zette zich vooral in voor het draaiend houden van de Jorisveste en verzorgen van de in- en verkoop. Ook bij de kofferbakverkoop verzorgde zij de inschrijvingen. Verder werd er door haar de was gedaan en samen met medezusters poetste zij de Jorisveste. Ze was lid vanaf september 2000 en vanaf 2015 was zij geüniformeerd.

Op donderdag 9 augustus ontving zij nog de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau, voor haar vele vrijwilligerswerk.

Maandag 27 augustus om 11.00 uur is er een afscheidsdienst in Uitvaartcentrum Someren Asten, Acaciaweg 26 te Someren. Later deze dag zal zij in besloten kring gecremeerd worden. Het is een afscheidsdienst zonder gildeëer, daarom het verzoek om NIET in uniform aanwezig te zijn.

Rouwbrief-toos-bergh.pdf

  23-aug 

 

Gilde sint Antonius-abt Mierlo-Hout

Het gilde bedankt iedereen, die meegeholpen heeft aan het welslagen van de gildedagen.

 2018123_Dankbrief-Kringgildedag.pdf

  23-aug 

 

 

Nieuwsbrief Gildetrom

2018.07.juli.pdf

  23-aug 

 

 

Dirk Verhees koning st. Catharinagilde

Dirk VerheesOp zondag 8 juli 2018 schoot het St. Catharinagilde Helmond weer om de koning. Nadat de dag begonnen was met een H. Mis in de St. Jozefkerk en een lunch in de gildekamer kon het schieten beginnen. Bouke Boender leverde het koningszilver met de koningsvogel in en deze werden onder de schutsboom gehangen. IMG 0262.2
Met het 103-de schot schoot Ron Peters het merendeel van de vogel naar beneden. Er moesten nog 6 rake schoten aan te pas komen om het laatste restje naar beneden te halen. Na bijna 5 ronden en 109 schoten wordt Dirk Verhees voor één jaar de koning van het gilde sint Catrien.

  8-juli