Kalender

April 2018
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Heeft u nieuws of wilt u iets kenbaar maken aan de gilden

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Voor eerdere mededelingen zie rubriek: Archief mededelingen
Voor jaarverslagen van Kring en Gilden zie rubriek: Jaarverslagen
Adressen bestand Kring Peelland: 0.Adressen.Kring.Peelland.pdf
   dd. 10 april 2018
Voor activiteiten zie rubriek: Kalender

 

23 april Rubriek geweerschieten: uitslag schieten gilde Onze Lieve Vrouw Lierop
10
 april Rubriek geweerschieten: 
uitslag senioren april
23 maart Rubriek geweerschieten: KNTS reglement van beroep en van tucht
12 feb Rubriek SAT: Informatie mbt gildedagen

 

==========================================================================

 Erelid Tiny Hohmann van Doorne Deurne overleden

Maandag 16 april is op 88 jarige leeftijd overleden Tiny Hohmann van Doorne, dochter van Hub en Rie van Doorne. Zij is sinds 2001 erelid van het gilde sint Joris Deurne.

De uitvaartsdienst van Tiny Hohmann zal zijn met gildeëer op zaterdag 28 april in de Williobrorduskerk te Deurne om 11:00 uur. De bijeenkomst van de gildebroeders en zusters is om 10:00 uur in de soos “Asteffekan” aan de Visser 27. Na de afscheidsdienst zal voor de kerk een laatste groet gebracht worden, waarna Tiny in besloten kring wordt begraven.

  23-april 

 

Informatie en aanmelding Grote / Gildeprocessie Ommel

Uit: Toespraak van kapelaan Van Overbeek uit Ommel
voor de Bond van Schuttersgilden “Kring Peelland” 03 maart 2018

Beste gildebroeders en zusters, hoogwaardigheidsbekleders, beste mensen.

Wanneer ik de heilige Mis begin, begroet ik de mensen die in de kerk zijn altijd met de woorden: “dierbare broeders en zusters in Christus.” Dat doe ik bewust. Ik kan mensen ook op een andere manier welkom heten zoals bijvoorbeeld bij een vergadering: “geachte aanwezigen” of in een circus: “hooggeëerd publiek” of zoals Mies Bouwman het altijd zei tegen de mensen in de zaal en tot de kijkers thuis: “lieve mensen”. Echter als wij samen komen in een kerk en de heilige Mis gaan vieren, is er géén sprake van een vergadering, van een circusact of een televisieshow. Nee, wij komen als broeders en zusters samen in de naam van Jezus Christus, de reden ook dat wij ons christen noemen.
Dat “broeder of zuster” zijn, betekent meer dan zomaar ergens lid van zijn, zoals bij een voetbalclub of de K.B.O. Natuurlijk, je hebt verschillende gradaties in “lid zijn”: zo heb je aan ............  

< Voor volledige toespraak en aanvullende informatie over de Grote/Gilde processie Ommel
de file: 2018-03-03-TOESPRAAK-BOND-VAN-SCHUTTERSGILDEN-PEELLAND.pdf  >.

Voor aanmelden deelname op zondag 20 mei 2018 neem contact op met
Stefan van Heugten    M: 06-53693176     E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  18-april 

 

Sjef Verdegen overleden

Zaterdag 7 april is gildebroeder Sjef Verdegen van gilde sint Antonius Stiphout op 68 jarige leeftijd overleden. Sjef was sinds 2012 lid van het gilde. De plechtige uitvaartdienst met gildeëer is op donderdag 12 april in de sint-Trudokerk van Stiphout. In overleg met de familie is besloten, dat alleen het Stiphoutse gilde aanwezig is.

  11-april 

 

Adreswijziging gilde sint Joris Someren

Het secretariaatsadres van het gilde wordt per 30 april gewijzigd. Secretaris Frans Meeuws verhuist van de Dorpsstraat naar Kerkstraat 10 E  5711 GV SOMEREN  Tel.: 0493-47 94 98

  11-april 

 

Zondag 29 april Laarbeek Koning schieten

De 5 gilden van Laarbeek, de gilden uit Aarle-Rixtel Beek en Donk Lieshout, gaan strijden om de titel Laarbeek Koning 2018.

Deze keer is het schieten bij het gilde sint Margaretha in Aarle-Rixtel op het gilde terrein aan de Havenweg 6a. Deze activiteit van de Laarbeekse gilden wordt voor de 11e keer georganiseerd en het belooft weer een spannende strijd te worden. Vanaf 12.00 uur worden alle gildebroeders verwacht op het gildeterrein. Na een kleine rondgang door het dorp, met een korte pauze op het Heuvelplein, zal bij terugkomst op het gildeterrein de wedstrijd om 15.00 uur beginnen. Hierbij mogen alleen geüniformeerde gildebroeders van de Laarbeekse gilden aan deelnemen.

Voor de jeugd van 10 t/m 16 jaar is er een wedstrijd met als titel Jeugdkoning 2018. Zij schieten met een luchtbuks op een vogel, waaraan ook niet gildeleden aan mogen deelnemen. De winnaar ontvangt een mooi zilveren schildje, waarbij wij hopen dat veel jongeren op die manier kennis kunnen maken met de mooie gildens van Laarbeek.

De toegang is gratis en de gilden hopen op veel belangstelling.

  10-april 

 

Jan Leenders koning sint Agtha Boekel

Op zondag 8 april heeft Dekenschrijver Jan Leenders zich tot2018 Jan Leenders.1 Koning van gilde sint Agatha geschoten. Na een sportieve strijd tussen 9 schutters schoot hij het laatste stukje van de vogel naar beneden na 111 rake schoten. 
Zijn vrouw Petra, nu koningin, schoot zich eerder die dag tot Barones. Zij heeft nu een dubbele titel; koningin-barones. Jan en Petra waren in 2008 en 2009 ook het koningspaar van het gilde.

  10-april 

 

Nieuwsbrief Gildetrom

 2018.03.maart.pdf

  10-april 

 

Gilde St. Agatha Boekel bezoekt Tweede Kamer  

Op uitnodiging van het CDA ging op 14 maart een gezelschap van 38 personen, bestaande uit gildeleden, partners en vrienden van het gilde, naar de Tweede Kamer in Den Haag.Binnenhof Tweede Kamer

Tijdens de heenreis werd een koffiestop gemaakt in het prachtige centrum van Gouda.
Na aankomst in de buurt van het Binnenhof stelt het gilde zich op in formatie en gaat het met slaande trom en bazuingeschal, onder toeziend oog van vele toeschouwers, naar het Binnenhof. Bij aankomst aldaar krijgt het gezelschap meteen bezoek van de politie: dit had niet gemogen!

Na een veiligheidscontrole in het gebouw van de Tweede Kamer wordt het gezelschap ontvangen door de heren Peters en v. Wely van het CDA. Eerst wordt een heerlijke lunch gebruikt, waarna de heren een rondleiding geven door de verschillende gebouwen van de Tweede Kamer. Tijdens het nuttigen van de aangeboden koffie/thee in de fractiekamer van het CDA,  wordt een en ander uitgelegd over het reilen en zeilen van zo’n Tweede Kamerfractie. Het gezellige, interessante uitstapje wordt in Boekel afgesloten met een etentje bij La Compagnie.

  23-mrt 

 

Jan Meulenmeesters benoemd tot redacteur Kring Peelland

logo.de.GildetromHet bestuur van Stichting De Gildetrom heeft tijdens haar vergadering
op 7 maart  2018 besloten Dhr. Jan Meulemeesters per 1 januari 2018 
    te benoemen in de redactie van de Gildetrom. 

  23-mrt