Kalender

Mei 2022
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

broederschap

De commissie heeft als doel; Het ontplooien en bewaken van de nodige initiatieven die erop zijn gericht om jeugdleden een naar eigen inzichten, betrokken en gewaardeerde plaats binnen hun gilde c.q. kring te geven.
Een en ander in overeenstemming met het gedachtegoed van het gilde c.q. kring.
Het bevorderen en in stand houden van een actief wervingsbeleid van jeugdleden van zowel de individuele gilden als van Kring Peelland.

Voor statuten, reglementen en instellingsbesluiten zie rubriek BESTUUR

****************************************************************************************************************************************************

19-maart-2020

Beste allemaal,

Een tijdje geleden hebben wij de zware beslissing moeten nemen om de jeugdcommissie van Kring Peelland op te heffen.

De afgelopen jaren hebben wij met z'n drie├źn de kar getrokken en merkten de laatste tijd dat, dat met deze kleine groep niet langer gaat.
Het is met een zwaar hart en veel teleurstelling dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Dit omdat het niet zo is dat we geen plezier en voldoening haalden uit alles wat we deden maar gewoon omdat het met een klein aantal zo niet langer ging.

Alles is inmiddels netjes afgewikkeld met het kringbestuur en we hebben mooie modules geschreven voor de kringdagen voor de organiserende gilden. Hopelijk ooit tot in de toekomst! Bedankt voor alle steun en interesse de afgelopen jaren.

Een warme gildegroet, Chislaine Peters, Mike Verbruggen en Stefan Klerkx 

****************************************************************************************************************************************************

Kring Peelland wordt vertegenwoordigd in de Federatiecommissie Jeugd door:

Mike Verbruggen (St. Catharinagilde Helmond)
Stefan Klerkx (St. Antonius-abtgilde Mierlo-Hout) 

Contactpersoon Kringbestuur:

Maarten Janssen (St. Catharinagilde Helmond) 

mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Logo.Jeugd.2

  De jongeren van kring Peelland
  zijn actief op Facebook

   link: Facebook pagina
   

 


Nieuw     

 

Archief

Uitslag Kringdag_2019_Liessel_Jeugd.pdf

 

Jeugd Margarethagilde succesvol in Bladel

Zeven jeugdige gildebroeders van hert gilde st. Margaretha Aarle-Rixtel namen op zondag 27 mei deel aan het Jeugdtoernooi  in vendelen, trommen en bazuinblazen, wat werd georganiseerd door het  gilde st. Joris in Bladel.

Er is een hele geweldige prestatie neergezet door deze jeugdgildebroeders, waar het bestuur en alle leden trots op mogen zijn.

jeugd margaretha

Het deelnemersveld bestond uit 42 gildebroeders en 8 jeugdgroepen. Na een flinke stortbui met onweer begonnen de wedstrijden. Niels van Stiphout werd beloond werd met een 2e prijs vendelen t/m 12 jaar.

Teun van Wetten, in zijn laatste jaar als junior, behaalde een 1e prijs bazuinblazen 13 t/m 15 jaar. Dit deed hij met trombegeleiding van Teun Gijsbers. Bij het groepsvendelen wisten Lars van Stiphout, Niels van Stiphout, Tim van Stiphout en Dirk Gijsbers een prachtige 1e prijs in de wacht te slepen. 

In de klasse trommen 13 t/m 15 jaar mocht Tim van Stiphout een mooie 3e prijs en Teun van Wetten een 2e prijs op gaan halen, wat gezien het deelnemersveld heel goed is. Bij het groepstrommen werd deel genomen door Teun van Wetten, Teun Gijsbers en Tim van Stiphout. Zij behaalden de 1e prijs.

Complimenten aan de organisatie die ervoor zorgde, dat men tussen de wedstrijden door mee kon doen aan Kruisboog op een vlakboogbaan, Darten, 4-op-1-rij, Jenga en Morse. Al met al een hele gezellige dag onder goede weersomstandigheden.

 

Jaarvergadering commissie Jeugd

Op zondag 10 december houdt de commissie Jeugd de jaarlijkse algemene jaarvergadering. De vergadering vindt plaats op het gildeterein van het gilde sint Antonius-abt Mierlo-hout Antonianenpad 1 en begint om 10:30 uur. Laat zien dat jou gilde de jeugd commissie steunt door ook hier aanwezig te zijn.

jaarvergadering-jeugd-2017-agenda.pdf
notulen-jaarvergadering-Jeugdcommissie-11-12-2016.pdf 

        

 

Jeugddag van Kring Peelland.

Uitnodiging JC

 

Op zondag 22 januari werden de laatste wedstrijden van Kringdag 2016 Vlierden gehouden in Sporthal Den Dreef in Aarle-Rixtel.

Nadat kringvoorzitter Henk de Hair deze dag geopend had, begonnen klokslag kwart over een de wedstrijden. De jeugd, maar ook ouderen hebben zich ondertussen kunnen vermaken door het schieten met de vlakboog (kruisboog) op doel. Om half vijf konden ook de laatste prijzen van Kringdag 2016 worden uitgereikt.
Alle jeugdige deelnemers, behalve die met zilver naar huis gingen, ontvingen van de organisatie uit Vlierden een fraaie herinneringsmedaille. Tevens was voor elke jeudige deelnemer een oorkonde van deelname aan Kringdag 2016.

De jeugdcommissie in samenwerking het gilde sint Willibrordus Vlierden organiseerden de vlakboogwedstrijd voor de jeugd, welke gewonnen werd door Thijs Geene van het gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel.

Logo.Jeugd.2Alle konden terugblikken op een zeer gezellige en geslaagde dag. Met overhandigen van het Kringvaandel aan het Kringbestuur werd de Kringdag 2016 Vlierden op een waardige wijze afgesloten.

Uitslag-vlakboogschieten.Vlierden.2016.pdf

 

uitnodiging jaarvergadering commissie jeugd zondag 20 maart 2016 jaarvergadering.jeugd.2016.pdf

Tav de enquete naar jeugdleden in Kring Peelland de uitslag hiervan in taartvorm Jeugdleden.uitslagen.pdf Lezen vanaf "twaalf uur" en met de klok mee.

uitslagen

  jaarverslag van de jeugdcommissie  Jaarverslag_2015.pdf

 

DSC06028
De jongere gildeleden op de hoofliedendag 17 oktober 2015 in Den Bosch


  Uitnodiging_tot_16_jaar.pdf

  Uitnodiging_vanaf_16_jaar.pdf

jeugdbrief_oktober.pdf

Gilde Jongeren Middag 31 oktober 2015 poster-1-1.pdf

Brief-Federatiecommissie-ivm-gegevens-jeugd.pdf

 

Commissie_Jeugd_kring_Brief.pdf

 

 Pr_installatie_jeugd.pdf

 Afleggen_eed_van_belofte.pdf

 Jeugd_Brabants_kampioen_2013_bij_het_Sint_Margaretha_Gilde.pdf

 Jeugdindoor_vendeltoernooi_Goirle_2013.pdf