broederschap

De commissie heeft als doel; Het ontplooien en bewaken van de nodige initiatieven die erop zijn gericht om jeugdleden een naar eigen inzichten, betrokken en gewaardeerde plaats binnen hun gilde c.q. kring te geven.
Een en ander in overeenstemming met het gedachtegoed van het gilde c.q. kring.
Het bevorderen en in stand houden van een actief wervingsbeleid van jeugdleden van zowel de individuele gilden als van Kring Peelland.

Voor statuten, reglementen en instellingsbesluiten zie rubriek BESTUUR

****************************************************************************************************************************************************

19-maart-2020

Beste allemaal,

Een tijdje geleden hebben wij de zware beslissing moeten nemen om de jeugdcommissie van Kring Peelland op te heffen.

De afgelopen jaren hebben wij met z'n drie├źn de kar getrokken en merkten de laatste tijd dat, dat met deze kleine groep niet langer gaat.
Het is met een zwaar hart en veel teleurstelling dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Dit omdat het niet zo is dat we geen plezier en voldoening haalden uit alles wat we deden maar gewoon omdat het met een klein aantal zo niet langer ging.

Alles is inmiddels netjes afgewikkeld met het kringbestuur en we hebben mooie modules geschreven voor de kringdagen voor de organiserende gilden. Hopelijk ooit tot in de toekomst! Bedankt voor alle steun en interesse de afgelopen jaren.

Een warme gildegroet, Chislaine Peters, Mike Verbruggen en Stefan Klerkx 

****************************************************************************************************************************************************

Kring Peelland wordt vertegenwoordigd in de Federatiecommissie Jeugd door:

Mike Verbruggen (St. Catharinagilde Helmond)
Stefan Klerkx (St. Antonius-abtgilde Mierlo-Hout) 

Contactpersoon Kringbestuur:

Maarten Janssen (St. Catharinagilde Helmond) 

mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Archief

Uitslag Kringdag_2019_Liessel_Jeugd.pdf

 

Jeugd Margarethagilde succesvol in Bladel

Zeven jeugdige gildebroeders van hert gilde st. Margaretha Aarle-Rixtel namen op zondag 27 mei deel aan het Jeugdtoernooi  in vendelen, trommen en bazuinblazen, wat werd georganiseerd door het  gilde st. Joris in Bladel.

Er is een hele geweldige prestatie neergezet door deze jeugdgildebroeders, waar het bestuur en alle leden trots op mogen zijn.

jeugd margaretha

Het deelnemersveld bestond uit 42 gildebroeders en 8 jeugdgroepen. Na een flinke stortbui met onweer begonnen de wedstrijden. Niels van Stiphout werd beloond werd met een 2e prijs vendelen t/m 12 jaar.

Teun van Wetten, in zijn laatste jaar als junior, behaalde een 1e prijs bazuinblazen 13 t/m 15 jaar. Dit deed hij met trombegeleiding van Teun Gijsbers. Bij het groepsvendelen wisten Lars van Stiphout, Niels van Stiphout, Tim van Stiphout en Dirk Gijsbers een prachtige 1e prijs in de wacht te slepen. 

In de klasse trommen 13 t/m 15 jaar mocht Tim van Stiphout een mooie 3e prijs en Teun van Wetten een 2e prijs op gaan halen, wat gezien het deelnemersveld heel goed is. Bij het groepstrommen werd deel genomen door Teun van Wetten, Teun Gijsbers en Tim van Stiphout. Zij behaalden de 1e prijs.

Complimenten aan de organisatie die ervoor zorgde, dat men tussen de wedstrijden door mee kon doen aan Kruisboog op een vlakboogbaan, Darten, 4-op-1-rij, Jenga en Morse. Al met al een hele gezellige dag onder goede weersomstandigheden.

 

Jeugddag van Kring Peelland.

Uitnodiging JC

 

Op zondag 22 januari werden de laatst

  jaarverslag van de jeugdcommissie  Jaarverslag_2015.pdf

 

DSC06028
De jongere gildeleden op de hoofliedendag 17 oktober 2015 in Den Bosch


 Pr_installatie_jeugd.pdf

 Afleggen_eed_van_belofte.pdf

 Jeugd_Brabants_kampioen_2013_bij_het_Sint_Margaretha_Gilde.pdf

 Jeugdindoor_vendeltoernooi_Goirle_2013.pdf