Kalender

Juni 2022
M D W D V Z Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

 Informatie en contact

peelland

mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voorzitter
Henk de Hair (St. Margarethagilde Aarle Rixtel) 

Vice voorzitter
Toon Bergh (St. Jorisgilde, Someren)

Secretaris
Maarten Janssen (St. Catharinagilde Helmond)

Penningmeester
Peter van Otterdijk (St. Willibrordusgilde Vlierden)
mailadres penningmeester: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Leden

Stefan van Heugten (Gilde OLVr van de Zeven Weeën Lierop)

Dennis van Hout (St. Lambertusgilde Someren-Eind)

Stefan van Zeeland (St. Antonius en Sebastianusgilde Gemert)

Kringbestuur 2020

Kringkapitein
Toon Bergh (St. Jorisgilde, Someren)

Gildepastor
Pastor Paul Janssen (Deurne)

 Paul Janssen

 

 

 

 

 

 

 

      Kringpastor                                                                                      Kringbestuur 2020
    Paul Janssen                    
Staand: Stefan van Zeeland - Stefan van Heugten - Maarten Janssen - Dennis van Hout
                                                                           Zittend: Peter van Otterdijk - Henk de Hair - Toon Bergh          

 

Adressen bestand  0.Adressen.Kring.Peelland.pdf

 

Nota Succesfactoren Succesfactoren-gilde.pdf

Nota Herpositionering "Modern gilde in de 21-ste eeuw"
     
Rapport--herpositionering---N.B.F.S.pdf

  

De Regels van Kring Peelland

  Kring-Peelland-Statuten-20-oktober-2018.pdf

  Kring-Peelland-Huishoudelijk-Reglement-03-maart-2018.pdf

  Besluitenlijst_Kring_Peelland_2020-04.pdf

  Kring-Peelland-Instellingsbesluiten-Kringcommissies-20-oktober-2018.pdf

 Aanvullend_reglement_Schietwedstrijden.pdf

Aanvullend_reglement_Trommen.Vendelen.pdf

Nota gildedagen   Nota.gildedagen.2015.pdf  

 Bruikleenverklaring   Bruikleenverklaring_kring_Peelland.pdf

 Nota kringonderscheidingen   Kringonderscheidingen.besluit.pdf

     2020.09.28_Supplement_nota_Onderscheidingen_Kring_Peelland.pdf

    Kringonderscheidingen.aanvraagformulier.pdf

 

De geschiedenis van Kring Peelland

De-beginjaren-van-Kring-Peelland.pdf

 Bond-van-Schuttersgilden-Peelland-statuten.pdf   (is herzien dd 20 oktober 2018)

 Bond_van_Schuttersgilden_Peelland_reglement.pdf  (is herzien dd 3 maart 2018)

 

Van de bestuurstafel

 

   

Logo.kring PeellandVan de bestuurstafel van december.

Begroting 2021

20 van 22 gilden hebben hun akkoord gegeven voor de begroting 2021 Kring Peelland. Van twee gilden hebben we helaas geen reactie mogen ontvangen. Gesteld mag worden dat de begroting 2021 is goedgekeurd en zodat de uitgaven in het nieuwe jaar weer verantwoord kunnen worden.

Activiteiten voor 2021.

Deze zijn veelal ook al via de nieuwsflits aan de gildebesturen bekend gemaakt, maar het kringbestuur wil deze informatie niet onthouden aan geïnteresseerde gildeleden.
Voorlopig gaan de jaarvergaderingen van de Kringcommissies en de Algemene Jaarvergadering niet door.

Wat zal 2021 ons brengen?

Op deze vraag heeft ook uw kringbestuur geen helder en eenduidig antwoord. Maar we hopen dat we niet in een diep gat zullen vallen o.a. omdat begrijpelijk in mei 2021 er geen kringdag zal zijn.
Binnen het kringbestuur wordt nagedacht om toch in 2021 enige activiteiten te organiseren zodat de onderlinge band van broeder- en zusterschap in stand zal blijven. We hopen jullie in januari 2021 verder hierover te informeren, nadat we hierover contact hebben gehad met o.a. de commissies en gilden die mee willen organiseren.

Laatste Nieuws.
Overheidssubsidie (bericht ontvangen van de NBFS)

Via de subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) kunnen amateursportorganisaties subsidie aanvragen voor de bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen.
Het is de moeite waard om te kijken of jullie gilde hiervoor in aanmerking kan komen.
Dit is de link:https://www.dus-i.nl/subsidies/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties

  

  23-dec 

  

 

Van de Bestuurstafel van november

Logo.kring PeellandNatuurlijk trappen we een open deur in als we zeggen 'het zijn en blijven rare tijden'.
2020 zal ook voor vele gilden in onze kring een jaar zijn om snel te vergeten. Maar ook 2021 zal nog ongewis zijn, zeker zolang er nog niet voldoende mensen gevaccineerd zullen zijn.

 

* RABO Clubsupport
Neen een echt spectaculair bedrag is het niet dat Kring Peelland mag ontvangen van de RABO bank Helmond Peel Noord, slechts € 87,60. Toch willen we de Rabo-leden bedanken om ook te stemmen op Bond van Schuttersgilden Kring Peelland.

* Begroting 2021
Onze penningmeester heeft tot zijn groot verdriet vast moeten stellen dat minder dan de helft van de gilden in onze kring iets heeft laten horen inzake de begroting 2021.
Dat is erg teleurstellend en het stelt het kringbestuur voor een groot dilemma. Immers zonder een goedgekeurde begroting 2021 kan er in principe niet bestuurd worden, tenminste geen financiële besluiten genomen worden, ook niet ten aanzien van het kopen van onderscheidingen. Dus kijk er nog even naar en mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Kringonderscheidingen
In de bestuursvergadering van 23 november 2020 heeft het kringbestuur de nota onderscheidingen geëvalueerd en vastgesteld. Er zijn een paar kleine wijzigingen en deze kun je lezen in de nota supplement. Zie rubriek <bestuur>

* Jaarvergadering en overleg met de commissies
Traditioneel vindt in maart de jaarvergadering van Kring Peelland plaats. Naar het er zich nu naar uit laat zien is het heel wel denkbaar dat we die vergadering in 2021 op een later tijdstip plaats moeten laten vinden.

* Kaars in Ommel
Op de dag dat de uitvaartplechtigheid van een overleden gildelid plaatsvindt laat het kringbestuur in de kerk van Ommel de kaars branden. Ook is het mogelijk om bij ziekte van een gildelid de kaars te laten branden. Jaarlijks biedt Kring Peelland een kaars aan die prominent in de Ommelse kerk aanwezig is nabij het beeldje van Maria.
Maar het is wel van belang dat de gilden het kringbestuur tijdig informeren, anders kunnen we geen actie ondernemen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere dingen mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Wat zal 2021 ons brengen?
Op deze vraag heeft ook uw kringbestuur geen helder en eenduidig antwoord. Maar we hopen dat we niet in een diep gat zullen vallen o.a. omdat begrijpelijk in mei 2021 er geen kring dag zal zijn. Binnen het kringbestuur wordt nagedacht om toch in 2021 enige activiteiten te organiseren zodat de onderlinge band van broeder- en zusterschap in stand zal blijven. Dit kunnen activiteiten zijn gericht op een groep b.v. de jeugd, de oudere senioren en zo meer. Hebben jullie ideeën en/of suggesties laat het ons horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  27-nov 

 

Van de bestuurstafel van september.

Logo.kring Peelland* Van de bestuurstafel. Het kringbestuur komt maandelijks bijeen om de winkel draaiende te houden, ondanks dat er bijna geen activiteiten zijn. Maandagavond 28 september was de eerste bijeenkomst na de vakantieperiode. Bijna tegelijkertijd kondigde het kabinet Rutte nieuwe maatregelen af in de bestrijding van het Corona virus.

Wat betekent dit voor ons de Peellandse gilden. Het bestuur heeft besloten om geen najaarsvergadering en geen hoofdliedenberaad te houden en alle andere activiteiten van de kring voor 2020 niet door te laten gaan.

De commissie Boogschieten sluit zich hierbij aan en laten hun jaarvergadering op 25 oktober niet doorgaan. Voor het invullen van de zomeravondcompetitie 2021 kruisboog op wip zijn de contactpersonen van de wedstrijd houdende gilden benaderd om data door te geven.

we moeten door. Zo wordt op de najaarsvergadering de begroting voor het jaar erop vastgesteld door de vergadering. Onder de huidige omstandigheden heeft het bestuur besloten om de begroting 2021 digitaal te verspreiden naar de secretariaten en vraagt om instemming en eventueel voorzien van commentaar. Het bestuur zal daarna met de gilden communiceren over de uitkomst hiervan

* Besturen is vooruitzien. In het kringbestuur is indringend gekeken naar de uitslagen van de vijfjaarlijkse enquête onder de gilden in onze kring. Dit heeft ertoe geleid dat het kringbestuur of een delegatie ervan in de komende wintermaanden graag in gesprek gaat met de gilden in onze kring. Doel hiervan is om de sterke en minder sterke punten van onze gilden boven tafel te krijgen en te bezien in hoeverre we elkaar kunnen versterken. Via de secretarissen van de gilden zullen wij jullie binnenkort nader informeren.

* Rabo ClubSupport. Als coöperatie geeft Rabobank jaarlijks een deel van de winst terug aan de maatschappij. Als Rabobank leden beslis je mee welke maatschappelijke initiatieven we ondersteunen. 

De Rabo ClubSupport is de opvolger van de Rabobank Clubkas Campagne. Doordat de laatste werden georganiseerd door de lokale banken, heeft Rabobank gekozen voor acties in eenzelfde periode met een landelijke uitstraling. 

Voorheen kwam Kring Peelland niet in aanmerking voor deelname, maar door een nieuw initiatief van de Rabobank kan de Kring dit jaar voor het eerst inschrijven. 

Dit jaar stellen de Rabobanken in Oost-Brabant € 10 per lidmaatschap beschikbaar. Rabobank-leden bepalen hoe dit bedrag onder de verenigingen en stichtingen rabobankverdeeld wordt. Als lid van de Rabobank heb je 5 stemmen en jouw stem is dus geld waard.

Voor alle leden van de Rabobank laat deze kans niet onbenut en stem op de Kring en de gilden van Kring Peelland.

De stemperiode loopt van 5 tot en met 25 oktober 2020.

 

* De Nieuwsbrief Kring Peelland is uit: Lees de gehele Nieuwsbrief_KP08.2020-09.pdf 
Wilt u deze nieuwsbrief persoonlijk ontvangen stuur dan even een mailtje naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Mocht je ondanks dat je je hebt aangemeld de nieuwsbrief niet ontvangen, kijk dan in je spambox of door een filter op je email de nieuwsbrief hierin is terechtgekomen.

  1-okt 

 

Van de Bestuurstafel van juni

Logo.kring Peelland* Van de bestuurstafel. We gaan heel rustig aan naar ‘een nieuw normaal’. Daarom heeft het kringbestuur op maandag 8 juni 2020 weer vergaderd, natuurlijk op de gepaste afstand en met in acht neming van de regels van het RIVM.

Het kringbestuur verneemt ook dat er binnen gilden al voorzichtig activiteiten georganiseerd worden. Dat kan en mag, maar houd je vooral aan de voorschriften die binnen de eigen gemeente gelden! Nogmaals: op kringniveau zijn er zeker tot september geen activiteiten en we houden er rekening mee dat 2020 in dit opzicht als verloren beschouwd zal worden.

Normaal is het de bedoeling maandelijks een nieuwsbrief rond te sturen, maar vanwege het wegvallen van onze gildeactiviteiten passen we de frequentie van het uitkomen van de nieuwsbrief aan.

VBTS toernooi in Lieshout
Wellicht ten overvloede, maar beter te vaak dan niet, melden we jullie dat het VBTS toernooi, gepland voor zondag 20 september 2020 geen doorgang zal vinden. Het ligt in de bedoeling dit toernooi nu in Lieshout te houden op zondag 19 september 2021.

Wachtende koningen? 
Het is en blijft nog steeds een eigenaardig gevoel geven: ‘het gildegebeuren’ ligt al maanden stil. De laatste keer dat we elkaar mochten ontmoeten was op 7 maart 2020 in Liessel. Of we dit jaar nog eens als gildebroeders en gildezusters uit Kring Peelland samen zullen komen dienen we maar af te wachten. Afwachten geldt ook voor maar liefst elf koningen in onze kring die dit jaar hun titel zouden moeten verdedigen. Misschien krijgen sommigen nog een kans als ze pas na ......

LEES VERDER in de nieuwsbrief.

Ook in deze nieuwsbrief een bijdrage van pastoor Erik Seidel uit Helmond, die betrokken is bij het Colveniersgilde en het Sint Catharinagilde in Helmond.

'Expecto Patronum' en de bescherming van heiligen

Nog steeds zijn de boeken van Harry Potter populair. Een bijna archetypisch strijdtoneel tussen goed en kwaad, met kinderen die opgroeien in een toverwereld, maar in hun groei naar volwassenheid steeds keuzes moeten maken voor het goede. In een angstige wereld vol kwaad en bedreigingen. In deze strijd worden de ‘heiligen’, ..............

LEES VERDER in de nieuwsbrief.

  12-juni 

  

  

Van de Bestuurstafel van april

Logo.kring Peelland* Van de bestuurstafel. Al is het kringbestuur niet fysiek bijeengekomen toch kunnen we wat berichten.

Geen Kringdag in 2020. Afgelopen week kregen we het bericht, dat ook de Kringdag Someren-Eind 2020 niet door gaat. Gezien de voorbereidingen en de onzekerheid heeft het gilde St. Lambertus doen besluiten om de Kringdag voor 2020 te annuleren en een aanvraag te doen voor de Kringdag in 2023. Als Kringbestuur is hun besluit begrijpelijk, maar zijn tevens verheugd dat zij de Kringdag van 2023 willen organiseren.

2020; een verloren jaar ook voor de gilden?

Door de vele afgelastingen zal het een mager jaar worden voor de gilden. We waren voorbereid op een mooi gildejaar met twee Gildedagen; Deurne en Someren-Eind, de Grote Gilde Processie en twee federatietoernooien; Kruisboog op Wip in Boekel en het VTBS in Lieshout. Dompers moeten we nu verwerken met het niet doorgaan, maar ook met gildeleden die ons nu ontvallen waar we bijna geen waardig afscheid van kunnen nemen. Het Lieshouts gilde dat dit jaar hun 600 jarig bestaan wilde vieren, de installatie van de nieuwe keizer op Donk en de vele op stapel staande verschietingen om "d'n Koning". Klein en groot leed. 

De samenkomsten van de geweer en kruisboogschutters kunnen helaas tot 1 september niet doorgaan. De Boogschietcommissie heeft al hun wedstrijden voor dit jaar afgelast.
De geweerschietcommissie heeft de Kringkampioenschappen voor 2020 ook geschrapt. Er zijn nauwelijks wedstrijden verschoten. Wat na 1 september nog verschoten wordt, is de vraag in deze 1,5-meter-maatschappij.

De gilden zullen zich moeten beraden hoe zij hun jaarprogramma van 2020 verder nog invullen of de wezenlijke activiteiten zoals bv koningschieten doorschuiven naar 2021.

* De Nieuwsbrief Kring Peelland is uit: Lees de gehele Nieuwsbrief_KP06.2020-05.pdf 
Wilt u deze nieuwsbrief persoonlijk ontvangen stuur dan even een mailtje naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Mocht je ondanks dat je je hebt aangemeld de nieuwsbrief niet ontvangen, kijk dan in je spambox of door een filter op je email de nieuwsbrief hierin is terechtgekomen.

  2-mei 

 

Van de Bestuurstafel van maart

Logo.kring Peelland* Van de bestuurstafel. 4 weken geleden waren we nog in Liessel bijeen voor de jaarvergadering van de Kring. Het was een zonnige dag en tijdens de vergadering werden drie gildebroeders in het zonnetje gezet.
3 weken geleden werd de coronacrisis voor ons allen voelbaar, doordat we geremd werden in onze bewegingsvrijheid. Het is nog helemaal niet lang geleden, maar toch voelt het voor ons allen al een eeuwigheid.

* Afgelastingen. Door de nieuwe situatie zijn vele activiteiten stopgezet. Zo gaan de gebruikelijke gildeactiviteiten, zoals geweer- en kruisboogschieten, Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, Grote Gilde Processie, tot 1 juni niet door. De gildedagen van Moergestel, Nuland, Haps en het verbroederingsfeest in Venray zijn daardoor ook afgelast.

Zelfs nu komen de berichten dat ook het Oud Limburgs Schuttersfeest en het vrij gildefeest van Deurne in juli zijn afgelast vanwege de onzekerheid en daardoor de te geringe voorbereidingstijd.

* Bestuurstaken en secretariaat. Ook de vergaderingen van het Kringbestuur zijn opgeschort, maar de zaak moet draaiende blijven. Door middel van mail en telefoon is er toch overleg over allerhande zaken.

* Communicatie door Nieuwsbrief en Nieuwsflits. De nieuwe secretaris Maarten Janssen heeft gekozen voor een vernieuwde opzet voor het communiceren met de gilden. Door een gestructureerde opzet probeert de secretaris te voorkomen, dat de gilden informatie missen.

Het kan voorkomen, dat sommige zaken nu dubbel verspreid worden via Nieuwsbrief en Nieuwsflits; beter twee keer als helemaal niet.

De notulen van de jaarvergadering van 7 maart in Liessel;
N_2020.03.07_notulen_jaarvergadering_Kring_Peelland_7_maart_2020_Liessel.pdf

* Nieuwsbrief Kring Peelland: Lees de gehele Nieuwsbrief_KP04.2020-04.pdf 
Wilt u deze nieuwsbrief persoonlijk ontvangen stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Mocht je ondanks dat je je hebt aangemeld de nieuwsbrief niet ontvangen, kijk dan in je spambox of door een filter op je email de nieuwsbrief hierin is terechtgekomen.

  5-april 

 

Van de Bestuurstafel van 18 februari

Logo.kring Peelland* Stukken voor de jaarvergadering

* Nieuwsbrief Kring Peelland: Nieuwsbrief_KP03.2020-03.pdf 
Wilt u deze nieuwsbrief persoonlijk ontvangen stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Mocht je ondanks dat je je hebt aangemeld de nieuwsbrief niet ontvangen, kijk dan in je spambox of door een filter op je email de nieuwsbrief hierin is terechtgekomen.

 1-maart 

  

Van de Bestuurstafel van 16 december 2019

Logo.kring PeellandBestuursvergaderingen. Het Kringbestuur heeft besloten om met ingang van 1 januari 2020 de vergaderingen van het kringbestuur voortaan centraal op een plaats te houden.
Voorheen waren de vergaderingen bij toerbeurt bij een van de bestuursleden thuis. Daar het bestuur meer betrokken wil zijn bij het reilen en zeilen van de commissies, is het wenselijk om te kunnen overleggen op een neutrale plaats en met de nodige ruimte.
Het Kringbestuur stelt hierdoor iedereen in de gelegenheid om vooraf aan de bestuurs- vergadering met het bestuur van gedachten te wisselen of voorstellen in te dienen. Graag even vooraf contact opnemen met de Kringsecretaris.
De vergaderdata staan in de <kalender> en de vergaderingen worden gehouden in het paviljoen van gilde st. Catharina Binderen Helmond.

* Pausmis 2021. Voor de opluistering van de Pausmis 2021 in Den Haag hebben twee gilden zich gemeld. De Kringvoorzitter neemt met beide gilden contact op om met hen te overleggen hoe en wat.

* Grote Gilde Processie Ommel. Op zondag 17 mei is weer de Grote Gilde Processie in Ommel. Binnenkort krijgen de Peellandse gilden de uitnodiging om deel te nemen. Het bestuur hoopt weer op een grote opkomst van gildebroeders en -zusters.

* Enquête Commissio Mixta. De enquête is door 876 personen ingevuld waarvan 157 uit Kring Peelland. Dat de enquête een representatief beeld geeft, is te zien uit de leeftijdsopbouw  tot 35 jaar 51x, -45 jaar 71x, -55 jaar 87x, -65 jaar 207x, -75 jaar 324x en boven 75 jaar 138x. De vraag hoe is het met samenwerking tussen gilde en kerk; goed 582x, matig 217x en niet 64x.

De vele ruwe data wordt de komende tijd uitgewerkt en zal de commissie inzicht geven om te komen tot onderbouwde conclusies. Diegene die de enquête hebben ingevuld bedankt hiervoor. 

* Notulen najaarsvergadering 19 oktober in Liessel en verslag Hoofdmannen beraad. Deze staan op de website onder de rubriek bestuur. Lees

* Nieuwsbrief Kring Peelland: Nieuwsbrief_KP02.2019-12.pdf
Wilt u deze nieuwsbrief persoonlijk ontvangen stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Mocht je ondanks dat je je hebt aangemeld de nieuwsbrief niet ontvangen, kijk dan in je spambox of door een filter op je email de nieuwsbrief hierin is terechtgekomen.

 20-dec 

 

Van de Bestuurstafel van 24 juni 2019

Logo.kring Peelland* Bestuurstaken

Als bij een kringcommissie de voorzitter vaccant wordt zal de afgevaardigde van het Kringbestuur de taak van interim voorzitter op zich nemen om de continuering van de commissie te waarborgen. In overleg met de andere commissieleden zal naar een opvolger gezocht worden. Dit naar aanleiding dat de commissie SAT en de commissie Boogschieten geen voorzitter meer hebben. De volgende bestuursvergadering zal zijn op maandag 25 augustus. 

* Correspondent Gildetrom voor Kring Peelland

Stefan van Heugten van gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën Lierop en Kringbestuurder heeft zich bereid verklaard om het correspondentschap van de Gildetrom voor Kring Peelland op zich te nemen. Kopij naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  26-juni 

 

Van de Bestuurstafel van 27 mei 2019

Logo.kring Peelland* Notulen jaarvergadering 23 maart 2019.

De notulen van de jaarvergadering zijn op 10 mei door de kringsecretaris aan de gilden toegestuurd.

 

* Herverdeling bestuurstaken

Er is een herverdeling in de toegevoegde bestuursleden bij de diverse kringcommissies.
Stefan van Heugten      Commissie Trommen en Bazuinblazen
Frans van der Burgt      Commissie Vendelen                                      
Maarten Janssen          Commissie Jeugd en Commissie Geweerschieten         
Toon Bergh                   Commissie Boogschieten en Commissie Standaardrijden                     
Henk de Hair                Commissie SAT en Commissie van Toekenning 
Peter van Otterdijk zal zijn functies als voorzitter van de commissies Boogschieten en SAT neerleggen. Hij blijft wel lid van deze commissies.

Het bestuur heeft besloten, dat een bestuurslid wel lid kan zijn maar geen voorzitter van een vaste Kringcommissie.
De adressenlijst van de Kring is aangepast. De actuele lijst staat bovenaan deze rubriek.

* Herkenbaarheid Afgevaardigden Kring Peelland.

Kringbestuurders zijn nu herkenbaar door drie molenijzers op een sjerp. Niet alle bestuursleden dragen een sjerp. Het voorstel van het bestuur is, dat alle bestuurders een uniforme sjerp dragen als zij uit hoofde van de Kring naar buiten treden. De sjerp zal een crèmige kleur hebben gelijk aan het Kringvaandel. Op de sjerp zullen drie molenijzers geborduurd worden en de tekst “Peelland”.  Zodra de kosten bekend zijn zullen de gilden ervan op de hoogte worden gebracht.

  6-juni 

 

Van de Bestuurstafel van 29 april 2019

Logo.kring Peelland* Oproep van het kringbestuur om de enquête over hoofdliedendag van de NBFS nieuwe stijl zo snel mogelijk en wel voor 21 mei in te vullen en door te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Enquête NBFS hoofdliedendag: enquete_mbt_12_oktober_2019.pdf 

* Vacatures
- Het kringbestuur is nog steeds onderbezet. Tevens zal volgend jaar Frans van der Burgt aftreden en hiervoor is nog geen opvolger.
- De SAT-commissie is aan het verouderen en onlangs weer een lid weggevallen raken zij onderbezet.
- Jeugdcommissie. Deze kampt al langer met leden en ondersteuning. Voor het uitvoeren van ideeën voor de jeugd vragen zij vooral hulp om een programma voor de jeugd tijdens kringdagen. Het mogen gerust oudere en op leeftijd zijnde gildebroeders en zusters zijn.
- Gildetrom. Ook zijn we op zoek naar een correspondent voor Kring Peelland om de artikelen van de Peellandse gilden in de gildetrom te krijgen. Als we geen correspondent meer hebben is het niet meer zeker of de artikelen in de gildetrom komen.

  5-mei 

 

Van de Bestuurstafel van 25 maart 2019

Logo.kring Peelland* Afgelopen jaarvergadering van de kring op 23 maart is Henk de Hair met algehele stemmen weer tot voorzitter van Kring Peelland verkozen. Hij gaf aan dat dit zijn laatste termijn wordt als voorzitter. We moeten de komende drie jaar op zoek naar een gepaste opvolger, wat niet eenvoudig zal zijn om in de voetsporen van Henk te stappen.

Henry van Nuenen* Maarten Janssen werd eveneens met algehele stemmen herkozen. Henry van Nuenen kon zich niet langer herkiesbaar stellen en trad uit het bestuur van de kring. Voor zijn inzet werd Henry onderscheiden met een speld “lid van Verdienste” algemene zaken van Kring Peelland.

* Peter van Otterdijk werd door de vergadering met algehele stemmen gekozen als zijn opvolger. Peter is ook penningmeester van de Kring geworden. Doordat Peter nu lid is geworden van het kringbestuur zullen zijn andere functies alsmede de functies van de andere bestuursleden herschikt moeten worden.
Doordat Peter tevens webmaster is, zal regelmatig een dergelijk artikel “van de bestuurstafel” worden gepubliceerd.

Tijdens de jaarvergadering had de kringvoorzitter mededelingen en riep hij op voor aandacht:

* Kringdag in 2023 en 2025. Hier zijn nog geen kandidaten voor. Oproep aan de gilden voor organiseren van een kringdag.

* Vacatures. Het kringbestuur is nog steeds onderbezet. Tevens zal volgend jaar Frans van der Burgt aftreden en hiervoor is nog geen opvolger. De SAT-commissie is aan het verouderen en onlangs is weer een lid weggevallen en raken zij onderbezet. Jan Rovers (geweerschieten) en Geert-Jan van Rixtel (trom en bazuinblaas) hebben aangegeven, dat zij hun laatste termijn zijn ingegaan.

* Jeugdcommissie. Deze kampt al langer met leden en ondersteuning. Voor het uitvoeren van ideeën voor de jeugd vragen zij vooral hulp om een programma voor de jeugd tijdens kringdagen. Het mogen gerust oudere en op leeftijd zijnde gildebroeders en zusters zijn.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

* Gildetrom. Ook zijn we op zoek naar een correspondent voor Kring Peelland om om de artikelen van de Peellandse gilden in de gildetrom te krijgen. Als we geen correspondent meer hebben is het niet meer zeker of de artikelen in de gildetrom komen.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Grote-Gilde Processie Ommel. Drie gilden en 4 delegaties van gilden hebben zich gemeld voor de processie op zondag 19 mei in Ommel. Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

* NBFS-toernooi TBVS. In 2020 wordt dit georganiseerd door het gilde st. Servatius Lieshout. Hat zal gehouden worden op zondag 20 september 2020.

* Pastor Paul Janssen had een betoog over “Gilden en Kerk”. 
Betoog: 190322_Gilde_en_kerk_2019.pdf

* Peter van Otterdijk deed een oproep aan de gilden voor aandacht aan de “AVG”. 
Betoog: 20190323_AVG_Kring_Peelland.pdf

* Vendelcommissie. Oproep om de enquête over het vendelen alsnog in te vullen en op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

* Trom en bazuinblaas commissie. In oktober 2019 start weer een cursus instructeur trommen en bij animo ook bazuinblazen.

* Het Kringbestuur heeft in opvolging van het vernieuwde Huishoudelijk rerglement een besluitenlijst opgesteld. Hierin zijn opgenomen de nu nog actuele besluiten na 1 januari 2012. Deze lijst is altijd te raadplegen onder de rubriek <Bestuur> 
Besluitenlijst_Kring_Peelland_03-2019.pdf

  28-mrt