Kermistoernooi in Boekel 5 augustus

Op zaterdag 5 augustus organiseerd het gilde Sint Agatha Boekel het jaarlijkse kermistoernooi.

Het is een Vrije wedstrijd kruisboogschieten op de wip tijdens Boekel kermis. Deze wedstrijd zal plaats vinden bij het gildehuis Waterval 3a, 5427HL Boekel. Inschrijven van 13.00 tot 15.30 uur.

Poster: Poster_kermistoernooi_2023.pdf

  10-juli 

  

  

Logo.Boogschieten

 Zomeravondcompetitie Kruisboog op Wip

De 8 wedstrijden zijn verschoten. De einduitslag van de zomeravondcompetitie met winnaars:
Klasse A - Ad Vlemmix van gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën Lierop en 2-de Ronald Verheggen gilde St.Lambertus Someren-Eind,
Klasse B - Mark Slaats gilde St.Willibrordus Vlierden en 2-de Dennis van Hout gilde St.Lambertus Someren-Eind,
Klasse Jeugd - Bram van Zutphen gilde St.Agatha Boekel
1-stevan de 3-tallen: gilde St.Lambertus Someren-Eind.

De koppelwedstrijd is op 30 augustus in Vlierden. De wedstrijd begint om 17:00 uur op het terrein van gilde St. Willibrordus aan de Karnweg. 

Einduitslag na 8 wedstrijden: Uitslag_ZAC_2023.einduitslag.pdf

  5-juli 

 

  

Mario Bouwmans koning in Someren-EindMario Bouwmans
 
Het koningszilver hangt geduldig te wachten, het weerkaatst de overvloed aan zonlicht.
Om me heen hoor ik het gesprek, schiet jij ook mee? Jazeker klinkt er overtuigd bij een aantal gildebroeders. Een enkele twijfelt nog, het thuisfront moet er ook achterstaan. Uiteindelijk melden 8 dappere strijders zich voor de wedstrijd.
De houten vogel wordt gehesen naar de juiste hoogte en hangt vol uitdaging te wachten op de eerste schoten. Het bij elkaar gekomen publiek tuurt aandacht naar boven. Jong en oud wil getuigen zijn van dit gebeuren. De oudere onder ons zeggen, dit is nog niet zomaar klaar. Het is een ferme vogel.
Het ene na het andere schot wordt gelost. Hoeveelste schot zijn we inmiddels? Vanaf de boom klinkt 148, "jeetje dat gaat nog wel even duren". En inderdaad de houtenvogel gaf zich niet zomaar gewonnen. Er moest heftig gestreden worden.
Maar de gildebroeders moeten strijden tot aan het laatste stuk je toe. Maar dan geeft ook het laatste beetje vogel zich gewonnen aan het lood, en valt bij schot 403 het laatste beetje naar beneden.
Ja!! We hebben een nieuwe koning. Eentje met de grootste glimlach van het hele land, eentje die al jaren het gilde steunt, promoot, en schatbewaarder is.
Mario Bouwmans van harte gefeliciteerd met je koningschap. Geniet ervan!!
 
Uit het relaas van gildebroeder Bertje

 

  27-jun 

 

Logo.Geweerschieten

 Competitie geweerschieten 25 juni Mierlo-Hout

 

De uitslag van de kringwedstrijd: 

St.Antonius_Abt_Mierlo_Hout25-6-2023_Kringwedstrijd.pdf

 

  27-jun 

 

Logo.kring Peelland    Nieuwsflits van Kring Peelland

 


Enkele berichten uit de Nieuwsflits

Voor de gehele nieuwsflits: nieuwslits_17_juni_2023.pdf 

 

Koningschieten in Deurne

wouter van RooijOnder tropische omstandigheden hebben de broeders en zusters van ons gilde op maandag 12 juni geschoten om de Koningstitel van het gilde.
9 gildebroeders en zuster streden vanaf 13.30 uur om de hoogste eer. Na de openingsschoten van pastoor Hedebouw, burgemeester Greet Butter en Hans van Someren (namens Kringbestuur) kon de strijd ontbranden.
Met het 132ste schot haalde Wouter van Rooij de vogel naar beneden. Het was dus onze oude Koning die zijn titel met 2 jaar wist te verlengen. Na de handenwassing kreeg Wouter het zilver wederom omgehangen. Hij mocht over het hoofdvaandel lopen en kreeg de vendelgroet.

Op zaterdag 1 juli krijgt onze nieuwe koning Wouter van Rooij een receptie aangeboden van 19.00 – 20.00 uur bij Perron Deurne aan de Vlierdenseweg te Deurne.

 

Rabo Club Support

Binnenkort start weer de inschrijving voor de actie RABO Club Support. De opbrengst voor de kring was vorig jaar minimaal en het kringbestuur heeft dan ook besloten dit jaar niet mee te doen. Wel wijst ze de gilden in onze kring, die bankieren bij RABO te bekijken of het zinvol is voor het gilde. De moeite waard om er even bij stil te staan!


Open NK “kruisboog op wip” 2023

Dit toernooi wordt gehouden in Boekel bij het gilde Sint Agatha, Waterval 3a. Inschrijven kan tussen 13.00 en 15.00 uur, senioren betalen € 2,50 en jeugdleden € 1,25.
Deelname staat iedereen open. Hopende dat opnieuw veel schutters gebruik maken van de gelegenheid om deel te nemen aan de Open Nationale Kruisboogwedstrijden wensen de organisatoren jullie ook deze keer weer een gezellige, sportieve en vooral (ont)spannende wedstrijd toe.

  19-jun 

 

Voor de gehele nieuwsflits: nieuwslits_10_juni_2023.pdf 

Jan Andriessen overledenJan_Andriessen.jpg

Als gevolg van een noodlottig ongeval is op 24 mei 2023 de heer Jan Andriessen overleden. Jan is bij vele gilden bekend als zilversmid met zijn atelier in Stiphout. Hij was ook een graag geziene gast bij het gilde Sint Catharina. Het kringbestuur condoleert familie en het gilde met dit verlies.

 

Dorpskoning in Stiphout

Op zondag  28 mei 2023  schiet Rick van der Burgt zich met schot  71 tot dorpskoning. Hij volgt hiermee zijn oma Hennie op. Zoals je ziet op de foto is het altijd gezellig op het Molenven.

 

Willy HoebergenBejaardenkoning 2023

Onder een stralende zon wordt er op woensdag 7 juni 2023 geschoten om de felbegeerde titel bejaardenkoning 2023 van Kring Peelland. Ruim 25 schutters, waaronder ook enkele dames  doen hun best de vogel te laten doen vallen. Voordat iedereen aan de beurt was geweest viel de vogel al naar beneden. Volgens reglement moet de vogel 1 ronde gehouden hebben en moest er nog een extra vogel aan te pas komen. Er zijn slechts dertig schoten en maar liefst twee vogels nodig om ergens te komen. Hierna is er een beslissende tweekamp nodig tussen Piet van der Burgt gilde Sint Servatius Lieshout en Willy Hoebergen gilde Sint Joris Someren om het puistje kapot te schieten. Willy lukt dit al bij het tweede schot en dus een van harte proficiat aan hem.

Koningschieten in Someren-Eind

Op zaterdag 24 juni schiet het gilde Sint Lambertus in Someren-Eind om haar nieuwe koning. Wie kan zich tot de opvolger van Tjeu Knapen laten kronen? Of slaagt hij er zelf weer in het koningszilver nog enkele jaren te dragen? Het schietgebeuren vangt aan rond 14.30 uur op het schietterrein Den Kolenboer aan de Boerenkamplaan in Someren-Eind.

  11-jun 

 

Seniorenschuttersclub bestaat 25 jaar

IMG 3108In maart 2023 vierde het Senioren schieten kring Peelland zijn 25 jarig jubileum.
Deze senioren schuttersclub werd opgericht in maart 1998 door geweerschutters van 60 jaar en ouder.
Het 25 jarig jubileum werd op woensdag (1e woensdag van de maand) op 5 april gevierd in Beek en Donk met een lekker stuk taart.
De senioren schuttersclub bestaat inmiddels al uit meer dan 30 schutters, die maandelijks strijden voor de eer van de beste schutter.

 

 

De uitslag van Juni 2023: uitslag_Senioren_2022-2023_losse_scijf_hersteld.pdf

  11-jun 

 

Competitie geweerschieten 4 juni AstenLogo.Geweerschieten

 

De uitslag van de kringwedstrijd: 

Sint_Joris_Asten_22-5-2022_kringwedstrijd.pdf

 

  4-jun 

  

 

logo.de.Gildetrom  Nieuwsbrief Gildetrom                             

2023.05.mei.pdf 
 

  2-jun 

   

logo OLV AarleRixtelNieuws van gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel

Elke maand brengt het gilde een nieuwsbrief uit voor belangstellenden. 

Lees de nieuwsbrief: 2306_Nieuwsbrief_juni_2023.pdf

 

  1-jun 

 

 

 

Logo Someren Eind Kringdag 2023 Someren-Eind op 8 en 9 juli

De uitnodigingen zijn verstuurd naar de deelnemende gilden. Voor het reglement en de optochtvolgorde zie het programmaboekje.

 

PROGRAMMA ZATERDAG 8 JULI 2023

15:00uur Bijeenkomst van gilde delegaties bij gildehuis “Jan van Tieskes” en opening van de kringdag Kring Peelland 2023 Aansluitend een korte rondgang door Someren-Eind naar het feestterrein.
16.30uur Plechtige gildemis in de tent op het feestterrein.
18:30uur Aanvang van de receptie in de feesttent op sportpark de Heikampen Someren-Eind

PROGRAMMA ZONDAG 9 JULI 2023

10:00uur Ontvangst genodigden in de feesttent.
11.00uur Erewijn in de kantine van voetbalvereniging SSE, volgens de traditie wordt deze aangeboden door het gemeentebestuur.
12.00uur Vertrek richting feesttent.

12.30uur Optocht van de gilden door de straten van Someren-Eind
13.45uur Massale opmars onder leiding van de kringcommandant. Opvolgend daarop de vernieuwing van de eed van trouw aan het wereldlijke gezag, toespraak door de burgemeester, toespraak door de hoofdman, opening van de wedstrijden door de kringvoorzitter, massale vendelgroet en slangendefilé.
15.00uur De gilde wedstrijden worden rond de feesttent gehouden in de disciplines standaardrijden, trommen, vendelen, bazuinblazen, kruisboog- en geweerschieten, jeu de boules en er zijn ook jeugdactiviteiten.
In de feesttent zullen optredens zijn van o.a. een Duits duo Rudi und Carrell, zanger Ronald van der Lee en Toeter Thijs op zijn Alpenhorn.
19.00uur Prijsuitreiking algemeen klassement door de koning van het gilde Sint Lambertus en de kringvoorzitter. Prijsuitreiking van de wedstrijden zal doorlopend plaatsvinden.
19.30uur Sluiting van het kringgildefeest door teruggeven van het kringvaandel aan kringvoorzitter.
21:00 uur Dag afsluiting

Flyer: Flyer_Kringdag_2023_Someren-Eind.pdf

Programmaboekje: Programmaboekje_Kringdag_2023_Someren-Eind.pdf

  27-jun 

 

Mario Bouwmans konin

 

 

 

In deze nieuwsflits;
kort verslag najaarsvergadering en oproep om informatie van de gilden.

Met een zekere regelmaat stuurt de kringsecretaris Maarten Janssen op zaterdag een nieuwsflits met het laatste nieuws naar de secretariaten van de gilden. Om geen doublering in de nieuwsbrief van Kring Peelland te hebben wordt deze overbodig. 

De website van Kring Peelland kan een podium zijn om ze aan een breder publiek kenbaar te maken. Zo worden de nieuwsbrieven van de Gildetrom en van enkele gilden steeds gepubliceerd. Stuur ze in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Laatste 3 Nieuwsfiltsen:  nieuwsflits_55_15_oktober_2022.pdf

nieuwsflits_54_1_oktober_2022.pdf

nieuwsflits_53_24_september_2022.pdf 

  7-nov 

   

Logo.kring Peelland Najaarsvergadering op 5 november in Gemert

Hierbij nodig wij de gilden uit tot het bijwonen van de najaarsvergadering van Kring Peelland op zaterdag 5 november 2022 bij De Keizer aan het Ridderplein in Gemert, aanvang 19.00 uur.

Op de agenda staan o.a.:
5. Begroting 2023 (zie bijlage)
6. Vertegenwoordiging Kring Peelland in de ALV van de NBFS (zie bijlage)
7. Terugblik kringdag Gemert en vooruitblik naar kringdag 2023 Someren-Eind
8. Moment om de najaarsvergadering te houden (zaterdag of een dag doordeweeks)
9. Inzake algemeen klassement (zie bijlage)
10.Wie wil het federatief toernooi geweer organiseren in 2023?
11.Mededelingen uit de commissies en mogelijke dispensaties


De uitnodiging met vergaderstukken: 
2022.11.05_agenda_najaarsvergadering_Kring_Peelland.pdf

  4-nov 

  

logo.de.Gildetrom  Nieuwsbrief Gildetrom                             

2022.10.oktober.pdf 
 
 

  4-nov 

     

logo OLV AarleRixtelNieuws van gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel

Elke maand brengt het gilde een nieuwsbrief uit voor belangstellenden. 

Lees de nieuwsbrief: Nieuwsbrief_november_2022.pdf

 

  4-nov 

 
 

Jan Huijbers voor de 5e maal koning Sint-Leonardusgilde op Donk

Zaterdag, 10 september j.l, vond op schietterrein Het Wipke het Jan Huibers koningtraditionele jaarlijkse koningsschieten bij het Sint-Leonardusgilde plaats, elk jaar weer een mooie happening.

‘s Morgens werd de afgaande koning Geert-Jan van Rixtel bij zijn huis afgehaald met een vendelgroet, waarna naar de Leonarduskapel getrokken werd voor een korte bezinning, geleid door de gildepastor Franklin de Coninck. Dit gebeurde vanwege de weersomstandigheden niet met slaande trom en vaandel.

Bij het 96ste schot viel het laatste stuk van de vogel eraf en de schutter was ….: Jan Huijbers, de éminence grise van het Sint-Leonardusgilde. Hij is al meer dan 60 jaar gildebroeder en deed fanatiek als altijd mee aan het koningsschieten.

Het was de vijfde keer dat Jan zich tot koning schoot. Hij deed het al in 1966, 2008, 2010 en 2014.  Zich vijf keer tot koning schieten (of driemaal achter elkaar) geeft recht op de titel van Keizer van het Sint-Leonardusgilde. Helaas voor Jan is keizer Mario van den Elsen in 2021 als keizer geïnstalleerd en er kan binnen het gilde slechts één keizer zijn.

  25-sep 

 

 

Kringdag 2022 Gemert

logo gemertIn een geweldige ambiance is de kringdag 2022 gehouden rondom het kasteel van Gemert. De organisatie van deze kringdag lag in handen van het gilde St. Antonius en St. Sebastianus uit Gemert. Tijdens de corona jaren was het moeilijk om fysiek bijeen te komen voor overleg, wat concequenties had met de besluitvorming. Zo werden zaken vooruitgeschoven vanwege de onzekerheid van wat wel en niet mogelijk zou zijn. Uiteindfelijk kwam alles in een stroomversnelling en werden mooie gildedagen opgezet.

Binnen de kasteel tuinen werd de feesttent, catering, het standaardrijden en Jeu de boules opgezet. In de ommuurde terrein tegenover het vendelen, trommen, bazuinblazen en geweerschieten afgewerkt. In de wei achter het kasteel werden 5 kruisboogbomen opgezet voor het schieten op de wip. Door de kleinschaligheid was het fijn vertoeven rondom het kasteel en kon het Gemert gilde terugkijken op een geslaagd festijn.

De uitslagen:

Algemeen_klassement_Kringdag_2022_Gemert.uitslag.pdf

Boogschieten_Kringdag_2022_Gemert.pdf

Geweerschieten_Kringdag_2022_Gemert.pdf

Jeu_De_Boules_Kringdag_2022_Gemert.pdf

Standaardrijden_en_ringsteken_Kringdag_2022_Gemert.pdf

Trommen_en_bazuinblazen_Kringdag_2022_Gemert.pdf

Vendelen_Kringdag_2022_Gemert.pdf

 

 

Eef Luyben nieuwe koning van het Catharina gilde
 
Zondag 10 juli schoot Eef Luyben zich voor een jaar tot koning van het Helmondse Catharinagilde. Eef is nu voor de vijfde keer koning van het gilde. Hij schoot zich tot koning in de jaren; 1979, 1988, 2014, 2019 en nu in 2022. 
 

  11-jul 

 

 

Na twee jaren Corona

 

coronaNa twee jaren van nagenoeg stilstand in het gilde en schutterswezen zijn de activiteiten weer opgestart. De komende weken zal ook de website weer aan de tijd worden gebracht.

Vele activiteiten hebben ondertussen al weer plaatsvonden zoals; de grote gildeprocessie in Ommel en de Kringdag in Gemert, het afscheid van kringpastor Paul Janssen en kapelaan Harold van Overbeek, nieuwe koningen bij de gilden, het plaatsen van een schutsboom in Lieshout, koninklijke onderscheidingen en de koninklijke erepenning voor het Leonardusgilde in Beek en Donk, maar ook het afscheid nemen van gildebroeders en gildezusters en in het bijzonder Maikel van der Meer die onlangs nog benoemd was tot voorzitter van het Willibrordusgilde Bakel en tot voorzitter van de trom en bazuinblaas commissie van Kring Peelland.

  6-jul 

Leonardusgilde is 600 jaar Rooi Schut

Aan alles was gedacht bij de viering van het 600-jarig bestaan van het Leonardusgilde van Donk. Er was een prachtig verzorgd misboekje, een vertegenwoordiging van alle gilden uit Laarbeek en last but not least was Bisschop De Korte uitgenodigd als voorganger. Alleen het weer kon nog roet in het eten strooien. Dat gebeurde, maar alles bij elkaar werd er een hele stemmige viering gehouden in de Michaelkerk in Beek in plaats van de Leonarduskapel op Donk.

Erepenning LeonardusAan het einde van de dienst zorgt burgemeester Van der Meijden voor een verrassing. Als eerste wordt de keizer van het gilde Mario van den Elsen naar voren geroepen. Uit handen van de burgemeester ontvangt hij namens het gilde de erepenning van de gemeente Laarbeek. Daarin wordt de dank voor de goede band en belangrijke taak die het gilde heeft met de samenleving, tot uitdrukking gebracht.
Maar de burgemeester had nog iets meer in petto. Hij vertelt dat na een grondige zoektocht in de analen van het gilde en zelfs de stukken in bezit van de provincie: ”Het de Koning heeft behaagd om de koninklijke erepenning toe te kennen aan het Leonardusgilde.”
Geert-Jan van Rixtel krijgt de penning uitgereikt. De beschikking ten aanzien van het toekennen van de Koninklijke erepenning wordt overhandigd aan Deken-Schijver Jan Rovers.

Uit: DeMooiLaarbeekKrant  (lees het gehele artikel: Artikel_Leonardusgilde_is_600_jaar_Rooi_Schut.pdf)

 

  6-jul 

 

 Maikel van der Meer overleden

Op donderdag 23 juni 2022 is op 49 jarige leeftijd overleden Maikel van derMaikel van der Meer Meer gildebroeder en voorzitter van het Bakelse gilde Sint Willibrordus. Maikel was ruim 21 jaar lid van het gilde en sindskort de nieuwe voorzitter. Ook binnen Kring Peelland was hij onlangs ook voorzitter geworden van de commissie trommen en bazuinblazen. Groot was zijn betrokkenheid bij het Bakels gilde.

Op zaterdag 2 juli was de afscheidsdienst met gildeëer, waarbij vele Peellandse gilden aanwezig waren.

  6-jul 

 

Nieuwsbrieven en nieuwsflitsen

Met een zekere regelmaat stuurt de kringsecretaris Maarten Janssen op zaterdag een nieuwsflits naar de secretariaten van de gilden, Deze worden bij sommige gilden doorgestuurd naar de bestuursleden en soms naar alle gildeleden. Dit is prijzenswaardig. Maar dit heeft ook een keerzijde door alle nieuwsbrieven en nieuwsfiltsen worden deze niet meer gelezen en gaat er belangrijke informatie verloren.

Deze website kan een podium zijn om ze aan een breder publiek kenbaar te maken. Zo worden de nieuwsbrieven van de Gildetrom en van enkele gilden steeds gepubliceerd. Stuur ze in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

logo.de.Gildetrom  Nieuwsbrief Gildetrom                             

2022.04.april.pdf 
 
 

  6-jul 

   

logo OLV AarleRixtelNieuws van gilde Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel

Elke maand brengt het gilde een nieuwsbrief uit voor belangstellenden. 

Lees de nieuwsbrief: Nieuwsbrief_juli_2022.pdf

 

  6-jul 

 

 

Bijwerken website

Stilaan begint gildeland te ontwaken na de twee stille jaren.

Ook het bijwerken van de website lag even stil.

Ondertussen is de jaarvergadering van Kring Peelland gehouden.

Ook de commissies geweerschieten en standaardrijden zijn bijeen geweest en hebben hun plannen uitgerold.

Door bestuurswisselingen is nu nog niet helemaal helder wie en wat nu gaat doen.

Daarom zal het nog even duren voordat de website weer bij de tijd is.

Onze Excusses hiervoor. 

 

Bestuurswisseling Kring Peelland

Op zaterdag 19 maart 2022 heeft de heer Henk de Hair zijn functie als voorzitter van Kring Toon BerghPeelland neergelegd. Hiermede komt ook een eind aan zijn functie als lid van het Algemeen Bestuur van de NBFS.
De heer Toon Bergh is gekozen als nieuwHans van Somerene voorzitter en hij zal dan ook in die functie zitting hebben in het Algemeen Bestuur van de NBFS.
Eerst op maandag 11 april 2022 komt het vernieuwde bestuur van Kring Peelland bijeen en zal dan spreken over haar taakverdeling waaronder de afvaardiging in de Algemene Leden Vergadering als in het Algemeen Bestuur.
Tot nieuw lid van het bestuur van Kring Peelland is verkozen de heer Hans van Someren, hoofdman van het gilde Sint Hubertus Liessel.

 

  30-maart 

   

   

 

Logo.StandaardrijdenUitnodiging jaarvergadering Standaardrijden

Deze wordt gehouden op donderdag 23 januari om 20:00 uur in de
Gildekamer Willibrordusgilde Bakel, Gildepad 1
(naast de kerk in de boerderij, laatste deur)

SR_2020.01.23_agenda_vergadering_standaardrijden_Peelland_2020.pdf
SR_2019.01.17_verslag_vergadering_standaardrijden_Peelland_2019.pdf

2019_jaarverslag_cie._standaardrijden_Kring_Peelland_2.pdf

 3-jan 

 

Logo.Trommen.BazuinblazenUitnodiging jaarvergadering Trommen en Bazuinblazen

Deze wordt gehouden op zondag 26 januari om 10:30 uur
op het schietterrein het “Wipke” aan de Zwinkelweg in Beek en Donk

TB_2020.01.26_Agenda_2020_tromcommissie_kring_Peelland.pdf
Jaarverslag_2019_tromcommissie_kring_Peelland_versie_2.pdf

 2-jan 

 

Logo.kring PeellandUitnodiging Overleg bestuur met commissies

Deze wordt gehouden op maandag 3 februari in het gildepavijoen
van het gilde st. Antonius Stiphout.

2020.02.03_Uitnodiging_Kringbestuur_en_Comm_03_februari_2020.docx

 28-dec 

 

Het kringbestuur en de commissies vankerstwens

 Kring Peelland

wensen u allen prettige kerstdagen

en een voorspoedig 2022

  

 

 

Logo.GeweerschietenUitnodiging jaarvergadering Geweerschieten

Deze wordt gehouden op zondag 12 januari om 10:00 uur in het onderkomen
van gilde st. Hubertus Liessel Tramweg 29.

G_2020.01.12_Agenda_jaarvergadering_2020.pdf  
G_2019.01.13_Notulen_jaarvergadering_2019.pdf  
G_2020.01.12_Voorstel_Bert_001_prijzen.pdf

 28-dec 

 

Logo.VendelenUitnodiging jaarvergadering Vendelen

Deze wordt gehouden op zondag 19 januari om 10:30 uur
in Café zaal “Bij van Dijk” Dorpstraat 18,(tegenover de kerk) Aarle-Rixtel.

V_2020.01.19_Agenda_Vendeliersvergadering_2020.pdf
V_2019.01.20_notulen_vendeliersvergadering_2019.pdf

 30-dec